Milliókkal kitömött tanácsadó támogatja a kormány hadjáratát a CEU és az MTA ellen

Csak a Miniszterelnökségtől 17 millió forintot kapott bő három év alatt az az egyetemi tanár, aki a CEU oktatóit vádolta azzal, hogy több pénz érdekében elvtelen módon hajlandók magukat eladni – olvasható Gurmai Zita közleményében.

A tudósok és a konzervatív értelmiség nagy része sem támogatja a kormány tudásellenes hadjáratát. A kevés kivétel egyike, Alvincz József egyetemi tanár viszont “műbalhénak” nevezte az MTA melletti tiltakozást, a CEU-ról pedig azt állította, hogy az egyetemet “kamuszakok” dominálják.

Alvincz József a kormánymédiában megjelenő cikkeiben azonban sehol nem jelezte, hogy a Fideszhez és a kormányhoz is kötődik. A Fidesznek Pest megyei képviselője volt, de 2004-ben le kellett mondani, mert részegen kiabált egy gyermekrajz-verseny döntőjén 40 gyermek és családjaik előtt. A Fidesz azonban a lemondás után sem hagyta az út szélén a bukott politikusát. Az Orbán-kormányokhoz 2010 óta szinte folyamatosan kötődik Alvincz József: előbb a Vidékfejlesztési Minisztérium “politikai főtanácsadója” volt, 2014-ben pedig a Földművelésügyi Minisztériummal és a Miniszterelnökséggel is milliós tanácsadói szerződéseket kötött.

Ismét bebizonyosodott: a Fidesz CEU-ellenes hadjáratát szinte csak a milliókkal kitömött, hiteltelen megmondóemberek védik.

Gurmai Zita
az MSZP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó:

Összegyűjtötte a Figyelő hamis állításait az MTA

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük