Sorting by

×

A távolban már kezd látszani, milyen időt hoz a karácsony

Nem csoda, hogy most még a napi időjárásnál is jobban érdele mindenkit milyen idő vár ránk karácsonykor. egyelőre semmi biztosat nem tudunk, de a tendencia sok mindent elárul. 

Lássuk!

Csütörtökön és pénteken is egész nap megmarad a szürke rétegfelhőzet okozta borongós, nyirkos időjárás. Hajnalban, reggel többfelé lehet talaj közelében erősebb párásság, köd, ami napközben többnyire felszáll, de helyenként tartósabban megmaradhat.

Szitálás bárhol, bármikor előfordulhat, jelentős mennyiségű csapadék azonban nem várható. A légmozgás jellemzően gyenge marad.

Éjszaka sem érkezik változás: borult, nyirkos időben elszórtan lehet szitálás. A talaj közelében ismét ködfoltok sűrűsödhetnek.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

csütörtök délután északkeleten inkább +3, délen, délkeleten +5,

péntek reggel +1 – +4,

péntek délután északkeleten inkább +3, délen, délkeleten +5,

szombat reggel +1 – +5 fok körül alakul.

Jön az anticiklon

– A hétvégén és nagy valószínűséggel a jövő hét első felében is kitart az anticiklon, mely jelentős légköri változásoktól, frontoktól, széltől mentes, borongós, szürke időjárást okoz helyenként tartós ködfoltokkal és szitálással.

Jelentős mennyiségű csapadék nem hullik. A hőmérséklet függvényében, a hajnali órákban, foltokban ónos szitálás, hószállingózás is lehet. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A hőmérséklet többnyire néhány fokkal fagypont fölött alakul napközben, de hajnalonként, kis körzetekben lehet gyenge fagy is. Az országon belül továbbra is északkeleten lesz alacsonyabb, délkeleten magasabb a hőmérséklet.

– Jövő hét szerdára körvonalazódik egy légköri változást ígérő mérsékelt erősségű ciklon érkezése, ami aztán az ünnepnapok időjárását alakíthatja. Ennek részletei még nagyon bizonytalanok, egyelőre borús, esős, szeles idő látszik a legvalószínűbbnek átmeneti enyhüléssel.

<<FRISS HÍREINK!>>

Orvosmeteorológia

Csütörtökön és pénteken is anticiklon alakítja hazánk időjárását. Szürke, nyirkos, lehangoló idő lesz. Egyre magasabb a lakott területek légszennyzettsége, különösen ott, ahol fával, szénnel fűtenek. Ha sétálni indulnak, lehetőleg magasabban fekvő útirányt válasszanak, illetve ha tehetik menjenek ki a természetbe, házaktól, forgalomtól messzebb. Továbbra is gyakori tünet az indokolatlan fáradékonyság, lehangoltság, ami általában rövid, kellemes időtöltéssel ellensúlyozható. Ha azonban azt tapasztaljuk magunkon, családtagunkon, ismerősünkön, hogy napokon, heteken át tartó, semmivel sem ellensúlyozható rosszkedv jellemző rá, felmerülhet a depresszió gyanúja. Ajánlott szakorvoshoz fordulni, mert megfelelő segítséggel gyógyítható lelki betegségről van szó, súlyos esetben, kezelés nélkül azonban végzetes kimenetele is lehet! (Eumet)

karácsony

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.