Politikai karrierre vágyik Merkely Béla professzor? – Más oka nem lehet annak, hogy össze-vissza beszél!

Ha nem lenne annyira kártékony, mint amennyire, azt mondanám, a lehető legszánalmasabb, amit Merkely Béla -egyébként kiváló kardiológus- politikai megfelelés okán művel és össze-vissza beszél. De sajnos nem tudom szánni, mert egyre inkább látszik, milyen veszélyes  ez az ember a laikusokra, pedig ő is a gyógyításra esküdött fel, de legalábbis arra a hippokratészi intésre, hogy “Nil nocere!” (Soha ne árts!)

Merkelyáda

Napok óta azt zengi:

“Azok esetében is kialakul a védettség, akiknél alacsony ellenanyagszintet mutatnak ki”

Erre reagált, ahogy mi is megírtuk, Lantos Gabriella egészségügyi menedzser:

“Ez egy kardiológus aktuálpolitikai nyilatkozata.”

Azt is mondta a napokban a szívész prof, hogy minden kínai vakcinával beoltottnál 100%-ban kialakult a védettség. Könnyű ezt úgy állítani, hogy nálunk még elérhetetlennek tűnik a sejtes védettség kimutatása, amiről oly szeretettel nyilatkozik mindenki, aki az ázsiai oltások mellett kardoskodik és nem tud jó választ adni arra, miért nem mutatható ki az oltottak jelentős részénél az ellenanyag jelenléte.

Ki szervez, mit szervez?

Persze, mit is várhatnak a józan ész elkötelezettjei egy országban, ahol a tisztifőorvos már a járvány legelején azzal járatta le magát, hogy a maszkviselés ellen lobbizott (tudjuk persze miért, mert maszkhiány volt) és azóta is össze-vissza beszél, mindig a politikai széljárás szerint, márpedig mostanság Orbániában percenként változhat a “fúvásirány”. Mindegy mi a polici, Müller Cecília mindig ott áll a vártán és szinkronban mozog a szélkakassal.

Ezek után nincs is mit csodálkozni, hogy a képen, amelyen a védekezés vezetői a jövőt (?) tervezik, nem csak, hogy egyetlen szakember, de az országos tisztifőorvos sincs rajta, még biodíszlet ként sem.

Merkeli Béla
“Tudósklub”

A politika pedig ahelyett, hogy a szakmára hallgatna, megy előre a maga dilettáns feje után, de azért ócskábnál ócskább politikai mákonnyal átitatott döntései felelősségét igyekszik szétteríteni az egész társadalomra, mondván az emberek erre szavaztak nemcsak a fülkékben, de a legutóbbi és eddig legcsendesebben lezajlott nemzeti konzultáción is.

Mit akarhat Merkely Béla?

Merkely Béla professzor már szinte mindent elért úgy a pályáján, mint a közélti megbecsülést tekintve.

Fontosabb díjai, kitüntetése:

 • Táncsics Mihály Érdemérem Arany Fokozat (1985)
 • a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai-plakettje (2004)
 • Mestertanár Aranyérem – az Országos Tudományos Diákköri Tanács kitüntetése (2007)
 • Jendrassik Ernő emlékérem és jutalomdíj (2008)
 • A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2011)
 • Budapest díszpolgára – a kardiológia területén végzett kiváló tudományos, oktatói munkájáért, valamint példaértékű humanitárius tevékenységéért (2013)
 • Gábor Dénes-díj (2015)
 • A Magyar Érdemrend középkeresztje (2016)
 • Széchenyi-díj (2021) (Wikipédia)

Mindezek után mi az a stallum, ami megéri egy ilyen szépen “dekorált” tudós embernek, hogy feladja a gyógyítás igazságát a karrierét, és micsoda karrierért?

“jelenleg sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség az oltóanyag harmadik dózisának felvételére, sőt véleménye szerint erre a lépésre a közeljövőben biztosan nem kerül sor.” (Magyar Nemzet)

Mára legyen elég ennyi a professzor működéséről.

 

Merkely Béla

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Politikai karrierre vágyik Merkely Béla professzor? – Más oka nem lehet annak, hogy össze-vissza beszél!

 • 2021.05.06 - 14:05
  Közvetlen hivatkozás

  Csak rá kell nézni erre az undoritó pasira , már tudjuk is a választ— fidesz lefizetett alja , ez van ma a nagy Orbániában, gerinctelen férgek országa lett

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük