Sorting by

×

Milyen sapkák számítanak most divatosnak?

A sapkák fő funkciója, hogy melegen tartsák a fejünket, a hajhagymákat és a hajtöveket védjék a hidegtől, azonban nem csak emiatt hordjuk őket. A hideg elleni védelem mellett divatos kiegészítőként is szolgálnak. Ráadásul a frizura esetleges tökéletlensége ugyancsak elrejthető a sapkák segítségével. Lássuk, milyen fazonok vannak most divatban, és azt, hogyan lehet ezeket variálni.

Milyen fazonok számítanak divatosnak?

Kötött sapka minden gardróbban van. Nem véletlen, hiszen talán ez az egyik legnépszerűbb változat. Valójában a legtöbb szettben megállja a helyét, remekül használható. Ha igazán trendi változat beszerzése a cél, akkor érdemes vagány színekben gondolkodni. A divatos színek közé tartozik a mustársárga, a lila és a mélyzöld. A kötött sapkák a szív, a szögletes, az ovális és a hosszúkás arcformákhoz illenek a legjobban. A laza stílus kedvelőinek inkább a pomponos kötött sapkák ajánlottak. A sídzseki és farmer kombinációjához remekül illik ez a változat. Bohókás, meleg, sportos és stílusos sapka, amely a szögletes, a kerek és az ovális arcformákhoz illik legjobban. Még mindig a kötött sapkáknál maradva, mindenképpen szólnunk kell az ejtett fazonú darabokról. Amellett, hogy kényelmesek és elegánsak, széles színválasztékban kaphatóak. Nem muszáj a sűrűn kötött változatok mellett dönteni, bátran választhatóak a nagyobb lyukacsosra horgoltak. Az ejtett fazonú kötött sapkák sportosabb dzsekivel, illetve szövetkabáttal is jól mutatnak. Leginkább a kerek, a szögletes, a szív és az ovális arcformával rendelkezőknek ajánljuk a viselését.

Milyen sapkák számítanak most divatosnak?

Sapka és sál – a téli hónapok kötelező kiegészítői

A barett, vagy más néven svájci sapka sose megy ki a divatból. Egy napszemüveggel kiegészítve igazán sikkes, elegáns lesz a szett. Sokféleképpen viselhető, praktikus megoldást nyújt ez a fazon a mindennapokban. A svájci sapka az ovális, a hosszúkás, a szív és a szögletes arcformákhoz illik. A szőrmesapkák, az usánkák is egyre népszerűbbek az utóbbi években. Természetesen a műszőrből készült változatokra gondolunk. A választék igen széles ebből a fazonból, így az extrém megjelenés kedvelői is megtalálják a hozzájuk leginkább illő darabot. Azok számára, akik igazán különleges megjelenésre vágynak, ajánljuk a kalapokat, amelyek sose mennek ki a divatból. Választható például valódi keménykalap, amin nem fog az idő. Ez a változat masszív tartással és kisméretű karimával rendelkezik. A fedora kalapok is a népszerű megoldások közé tartoznak, szinte minden üzletben fellelhető ez a kalapfazon. Egy jól megválasztott sapka vagy kalap tökéletesen megkoronázza a megjelenést. Az említett típusok között mindenki könnyedén megtalálja a hozzá leginkább illőt. Ideje elhagyni a komfortzónát, és mellőzni az azonos színű és anyagú sapka+sál kombinációt. Napjainkban már nem kell, hogy ugyanolyan színű legyen, és ugyanabból az anyagból készüljön a sál és a sapka. Bátran lehet variálni az árnyalatokat és a mintákat. Például a svájci sapkához választható egy színvilágban passzoló, kockás sál.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.