BanánköztársaságKiemelt hírek

Minden ország nacionalistái, egyesüljetek?

orban

Orbanisztán urának mostanában a saját pártját-táborát, a Brüsszelben néha szórakoztató látványosságot nyújtó, álcivil CÖF-jét, s a mindinkább Fidesz-közelbe húzódó szélsőjobbos nacionalista álkeresztény „morzsalékot” lenne ildomos ama bizonyos – 2008-ban a Magyar Gárdának kilátásba helyezett – két nagy pofonnal és hazazavarással fenyegetnie. Mármint, ha még most is úgy akarna tenni „mint Horthy a nyilasokkal”, és ha még a régi önmaga lenne. De már nem az!

 No tessék, itt is a hír:

A „Freedom for Hungary, freedom for Europe” (Szabadságot Magyarországnak, szabadságot Európának) címet viselő demonstrációt május 18-án tartják a belga fővárosban, és olyan személyek állnak a kezdeményezés mögött, mint Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, ­Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Ásotthalom polgármestere, Budaházy Edda, a Hozz világra még egy magyart mozgalom vezetője, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője. Kremser Tamás, a demonstráció főszervezője a Magyar Nemzetnek elmondta: 7-8 ország patriótái, illetve politikusai képviseltetik magukat az európai parlamenti választás előtti tüntetésen, köztük lengyelek, hollandok, németek, szlovének.

Ha netán valakinél még ettől sem esne le a tantusz: azt a katyvaszt, ami most fő a fazékban, nem úgy hívják ám, ahogyan álszent módon Orbán, Salvini, Le Pen, s a hasonló, populista figurák nevezik. Nem lehet az a „Nemzetek Európája”! Ugyanis, ha a lényegét tekintjük, kénytelenek vagyunk megállapítani: ez csupán az európaiságukat sutba hajítani kész, illiberális, nacionalista politikusok paktuma – az EU szétverésére.

A nemzetek valódi Európáját úgy hívják: Európai Unió. Erről szól a jelmondata is:

„In varietate concordia – Egyesülve a sokféleségben”.

És semmi sem utal rá, hogy ez megváltozna, ha a tagállamok szorosabbra fűznék a szálakat, és hatékonyabb, több közös intézményt egységesen működtető, erősebb államszövetséggé, föderációvá, valamiféle „Európai Egyesült Államokká” alakulna az unió.

Ettől Európa egyetlen nemzete sem veszítené el a nyelvét, a sajátos kultúráját, a történelmét és a jövőképét, a hazai tájait, de még gasztronómiai jellegzetességeit sem. Sőt! Ezek felértékelődnének – mindenki szemében. Ami pedig a „jó magyar forintot” illeti: talán az euróval mi is jobban jártunk volna…

Minek nevezzelek?

Akkor viszont az a kérdés: ugyan miként nevezhetjük az újonnan szerveződő ellen-szövetséget, amely „7-8 ország patriótái” nevében készül Brüsszelben kampányolva „tüntetni”.

Hopp, megvan! Ez lehet a Nacionalista Internacionálé… Magyarán: fából vaskarika.

Orbanistáknak sovénka vigasz: ennek elnöke lehetne I. Viktor Mihály…

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

 

 

About Author

Szólj hozzá!