Mindenki azt lop, amit ér – Ellopták a temető kerítését Egerlövőn

Nem volt lehegesztve, csak csavarokkal rögzítették! Még mindig nem vagyunk eléggé elővigyázatosak, pedig nem csinál mást a “jónép”, mint amit a választott képviselőik. Gordos Attila Egerlövő lelkipásztora szerint azért nem erősítették meg jobban az építményt, mert eszükbe sem jutott, hogy valaki szemet vethet rá.

Ellopták a temető kerítését Egerlövőn

Egerlövő, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község Miskolctól 50 kilométerre található, cirka 550-en lakják. A kerítést jórészt adakozásból építették. Tavaly lett kész, most meg nagyon gyorsan ellopták a több mint másfél millió forintnyi kerítés elemeket. A helyiek abban bíznak, hogy a tolvajok nem tudják eladni zsákmányukat és mihamarabb elfogják őket a rendőrök – írják az atv.hu-n.

Az építményt nemrég újíttatták fel, több mint másfél millió forintért.

Nem volt lehegesztve, csak csavarokkal rögzítették – Gordos Attila lelkipásztor szerint azért nem erősítették meg jobban az építményt, mert eszükbe sem jutott, hogy valaki szemet vet majd rá.

„Ezt a kerítést viszonylag könnyen el lehet vinni, hiszen csavaros kötéssel rögzítettük. 12 óra magasságában jött egy személyautó aztán egy nagyobb teherautó. A személyautóból kiszálltak, valószínűleg valamilyen eszközzel – akkumulátoros vagy egyéb eszközzel – lecsavarozták a kerítés táblákat, illetve a csavarokat kiszedték. Aztán kiállt a teherautó is, feldobálták és utána távoztak a helyszínről.”

– mondta Gombos az ATV híradójának.

egerlovo
fotó: nepszava.hu

A temetőbe a közelgő mindenszentek és halottak napja miatt már most is sokan érkeztek. Értetlenül nézték a tolvajok után maradt torzót. Már csak az oszlopok állnak, a köztük levő elemek hiányoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük