Mindenki rendeljen 2 méter hazafiságot!

Senki sem mondhatja, hogy nem rugalmas a gondolkodásom. Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-vezér, a Századvég jogi szakértője pár napja pl. olyan új perspektívát nyitott meg előttem, amelynek segítségével újra értékeltem a teljes magyar irodalmat.

Ifj. Lomnici a Hír Tv-ben azzal érzékeltette a liberális oktatáspolitika nemzetromboló hatását, hogy a nemzetközi történelemre nagy hangsúlyt fektettek, bezzeg

“a magyar királyok életét nem kellett alapjaiban ismerni”.

Őt viszont már gimnazista korában bántotta,

hogy

“Szerb Antal világirodalmi kötete többszörösen vastag, mint a magyar irodalomról szóló.”

Rosszallását a Demokratában most kiterjesztette a jogi oktatásra is, ahol a magyar és az egyetemes jogtörténet esetében hasonló arányokat észlelt.

Micsoda termékeny szempont!

De miért csak a kb. 550 oldalas magyar- és a több, kint 900 oldalas világirodalom- történetet vetjük össze? Ha a terjedelemmel mérjük az elkötelezettséget, rádöbbenünk, hogy Petőfi pl. jobban szerette Pató Pált, mint a hites feleségét. Előbbiről 40 sort írt, míg a Szeptember végén igazán satnyára sikerült, csupán 24 soros.

Ady mélyebben kötődött Góghoz és Magóghoz

(Góg és Magóg fia vagyok én: 16 sor), mint Lédához (Héja-nász az avaron: 12 sor). Ez már genderileg is gyanús. Arról a kozmopolita gyalázatról nem beszélve, hogy Párizsról hosszabb verset írt (Párizs az én Bakonyom: 20 sor), mint hazájáról (A magyar Ugaron: 16 sor)!

Na és Arany!!

Akit Szerb Antal képes volt a legmagyarabb költőnek nevezni – mondhatom, jellemző… Sokkal jobban érdekelte a brit történelem (A walesi bárdok: több, mint 120 sor), mint a nemzeti múlt! (Szondi két apródja: még 80 sor sincs, szégyen!)

Micsoda bagázs!

Hát csoda, hogy itt tartunk? Ideje, hogy ifj. Lomnici szétcsapjon közöttük. Addig is mindenki rendeljen 2 méter hazafiságot.

Újbuda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük