Sorting by

×

Miniszterelnök-jelölti vita – mínusz Orbán Viktor

A vita résztvevői: Szél Bernadett az LMP, Vona Gábor a Jobbik és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjei. A műsor szerkesztői meghívták a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét, Orbán Viktort is, de a pártszövetség nem kívánt élni a lehetőséggel.

One Orbán

A miniszterelnök-jelölti vita első szakaszában mindhárom jelölt 2-2 percben ismertethette saját és pártja céljait, elmondhatta, hogy a választók miért rá és pártjára szavazzanak, miért akarja leváltani Orbán Viktort.

Karácsony Gergely:

„Ha én miniszterelnök leszek, akkor konszenzus mellett egy új társadalmi modellt szeretnék megvalósítani, aminek a lényege az, hogy az ország sikere az emberek sikere.”

“A vita a választók semmibevétele” – na ki mondta?

Vona Gábor:

“Nem csak az elmúlt nyolc évet kell leváltani, nem szabad visszahozni az azt megelőző nyolc évet sem.”

Szél Bernadett:

Három területen nevezte a legsürgetőbbnek a változást: 1440 milliárd forintot megmozgató javaslatcsomagjuk révén béreket emelnének, „a politikát ki, a pénzt be” elv szerint átalakítanák az oktatási rendszert, és kézbe vennék az egészségügy javítását is.

Ki tudja meggyőzni a választókat, hogy ő Orbán Viktor tényleges kihívója, ez volt az elvi tétje az RTL Klub miniszterelnöki vitájának. Persze, ha a regnáló kormányfő elfárad a stúdióba, akkor a kérdés az lett volna: kinek hiszik el a választók, hogy érdemben képes kormányozni.

Abban nem volt vita, hogy

„a Fidesz által saját maga számára alkotott választási rendszer minden elemében egy törvényesített csalás”

A teljes vita itt látható.

A Fidesszel nincs koalíció, ebben egyetértett a miniszterelnök-jelölti vita mindhárom szereplője. Az április 9-e előtti és utáni életről viszont mást gondolnak. Karácsony Gergely választási együttműködést és koalíciós kormányzást tervez, Vona Gábor egyiket sem akarja, legfeljebb az LMP-vel országolna együtt, Szél Bernadett pedig katalizátorként igyekszik beállítani magát.

(forrás: nepszava.hu)

RTL megcsinálta! Miniszterelnök-jelölti vita április 5-én

Havasi: a viták ideje lejárt, ez a választók döntésének az ideje

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.