Mintha április lenne, olyan bolond idő várható —  így tervezz a hétvégével!

Szombaton napközben melegfront alakítja időjárásunkat. Alapvetően mérsékelt, D-re forduló szél lesz jellemző.

Délelőtt

A Dunától nyugatra zömmel felhős idő lesz el-elvékonyodó felhőzettel. Számottevő eső nem esik, de főként északnyugaton szemerkélések előfordulnak. A Dunától keletre napos, gyengén felhős, száraz idő ígérkezik.

Délutánra, északnyugaton is megszűnnek a kisebb esők, záporok, kissé csökken, szakadozik a felhőzet, előbújik a nap, melegszik a levegő. A Tiszántúlon marad a változó napsütés.

Estétől, északnyugat felől hidegfront hoz kiterjedt, pár órás esőt és megerősödő ÉNY-i szelet. Nyugaton, délnyugaton zivatar sem kizárt. Hajnalban már keleten is elered az eső, miközben nyugaton megszűnik a csapadék.

Vasárnap az ország döntő részén alapvetően napos idő lesz, csak elvétve fordulhat elő futó záporeső. Erős északnyugati szél fúj. Keleten viszont a nap nagy részén borongós időre van kilátás, sokfelé záporesővel, helyenként zivatarral. Ott csak késő délután süt ki tartósabban a nap, és mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka a változó felhőzet lesz jellemző, főként keleten alakulhat ki egy-egy zápor.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat délután 15 – 22,

vasárnap reggel 9,

vasárnap délután 20,

A jövő héten sem lesz ez másként!

Hétfőn és kedden változóan felhős-napos idő mellett többfelé, főként keleten fordulhatnak elő záporok, illetve zivatarok. Kissé hűvös marad az idő, és élénk, erős északi, északnyugati szél fúj.

Szerdán előreláthatólag már csak elvétve fordulhat elő futó zápor, északon egy-egy zivatar, és a napsütésé lesz a főszerep. Mérséklődik a légmozgás. Kissé emelkedik a hőmérséklet, kellemesen alakul az idő.

Csütörtökön ismét változékonyabb, felhősebb időre van kilátás, többfelé gyenge záporokkal.

Pénteken újból a napsütésé lehet a főszerep, de elvétve továbbra is várhatók kisebb záporok.

Forrás

csütörtök

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük