Nyereséges és átlátható a zuglói parkolási rendszer, az üzemeltetéssel kapcsolatos minden döntés nyilvános testületi ülésen született – közölte a XIV. kerületi önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Botránycsináló Fidesz

A zuglói önkormányzat arra reagált, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője arra szólította fel Karácsony Gergely zuglói polgármestert, ellenzéki főpolgármester-jelöltet, hogy tárja fel az egész kerületi parkolási botrányt.

A fideszes politikus szerint a zuglói parkolási rendszer továbbra is homályosan működik, a polgármester pedig titkolja a konkrét számokat, miközben nyáron két, parkolással összefüggő szerződést kötött titokban.

A zuglói önkormányzat közleményében azt írta: a kerületi parkolási rendszer nyereséges és átlátható, az üzemeltetéssel kapcsolatos minden döntés nyilvános testületi ülésen született.

A költségcsökkentést a Fidesz-frakció nem szavazta meg

Közölték azt is, hogy az önkormányzat által 2019. július hónapban beszedett parkolással kapcsolatos bevételek összege 86 millió 654 505 forint, miközben ugyanebben a hónapban a parkolással kapcsolatos kiadásoké 51 millió 207 954 forint volt.

Mióta tehát az üzemeltetést az önkormányzat maga végzi, a nyereség napi egymillió forint. Azt a költségcsökkentő intézkedést, amellyel ezt a nyereséget el lehetett érni, a Fidesz-frakció nem szavazta meg – tette hozzá a XIV. kerületi önkormányzat.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here