Sorting by

×

A hülyeségnél csak az rosszabb, ha küldetéstudattal párosul

Aki nem ért egyet azzal, hogy a gyilkosokat az áldozatok emléknapján üdvözítsék, az gyűlölködik, árkot ás, és amúgy is ellenség. Mert ők a tiszta lelkű makulátlanok, és Horthy az ő prófétájuk. Ja, bocs! Orbán!

Megszólalt a lelkiismeret?

A tenger nélküli tengernagyra emlékező mise kapcsán az éppen aktuális hír az, hogy a nagy média-érdeklődésre hivatkozva elmarad. Ez legalább abból a szempontból jó hír, hogy valami hatása volt az említett érdeklődésnek. Talán még a lelkiismeret is megszólalt Osztie Zoltán ezt bejelentő interjújában. De. De akkor mi nem tetszik? Az, hogy nehéz eldönteni. hülyék, vagy hülyének néznek?

Gyilkosok üdvözítése az áldozatok emléknapján

Mármint a csúsztatások mellett. Már az első interjúkérdésben ott fityeg a pap szerepe. Miszerint az általa vezetett Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) szervezésében celebrálták volna a megemlékezést és misét. De nem is annyira, mert van ugyebár egy országos szervezet, és annak helyi csoportjai. A helyi csoport pedig nem volt benne, csak aláírta a meghívót és a gyakorlati szervezésben vett részt. Mi van? Szóval, aláírta, de köze sem? Meg minden évben? Aztán a nagy időpont-keresésben pont ezt? Akkor ki is a hunyó? Természetesen nem az, aki szervezte, meg aláírta, hanem az, aki észrevette. Mert ők azok, akik „gyűlölködnek, árkot ásnak, akik szembehelyezkedni akarnak, ők azok, akik ebből világra szóló médiakampányt, hisztériát csinálnak”. Ebből a szóvirágok zöme ismerős lehet. Új elem az, ami már Orbán ellenségképzésére rímel.

Az a „szembehelyezkedés”, az! Magyarul: aki nem ért egyet azzal, hogy a gyilkosokat az áldozatok emléknapján üdvözítsék, az gyűlölködik, árkot ás, és amúgy is ellenség. Mert ők a tiszta lelkű makulátlanok, és Horthy az ő prófétájuk. Ja, bocs! Orbán! De azt is megtudjuk, hogy miért? Mint a keresztény értelmiségiek vezetője mondta, azért, mert eszükbe „nem jutott, amikor elkezdtük a szervezést, hogy ez a dátum épp a Holokauszt Emléknapjára esik”. Értelmiségiek. Gratulálok! Osztie Zoltán pedig az ő vezetőjük. Azt hiszem, a keresztény értelmiségieknek ennél nagyobb szegénységi bizonyítványt nehéz lenne kiállítani. Még szerencse, hogy az országban vannak ténylegesen értelmiségiek, és ténylegesen keresztények. Mert különben még mindig a szakóca élének kialakításán vitatkoznánk. Természetesen több pártra szakadva, aszerint, hogy hányat kell pattintani a kőbaltával.

Innentől aztán pláne az a hibás, aki szerint direkt provokálták a közvéleményt, amit ilyen módon is el akartak terelni a kormány hazugságainak lelepleződésétől. Ők, a tiszta lelkű, és igen képzett értelmiségiek, akiknek mindez eszükbe sem jutott. Szimplán tudatlanok és ostobák. Mindenki másnak meg tollas a háta. Ja, meg túl érzékeny.

Nem lett volna jobb szimplán bejelenteni, hogy „elnézést, elmarad”?

Dehogynem. De a hülyeségnél csak az a rosszabb, ha küldetéstudattal párosul. Márpedig a szervezőknek el kellett mondaniuk, hogy mindenki ellenség, akinek nem tetszik a rendszer. Mert a híveknek gyúanyag kell. Nem Jézus híveinek. A hithű orbanistáknak.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2018.01.28 - 11:29
  Közvetlen hivatkozás

  Volt aki imádta hortit (nem helyesírás hiba!), van, aki most is imádja. Én gyerek-ként emlékszem a lovagló matrózra. Akkor is utáltam, ma is utálom, de a csendőreit is! Én nem nevezném értelmiséginek azt, kinek ma is hályog van a szemén! A teljes igazságból csak azt látja, amit akar, a többiről tudomást sem vesz. A “papok” mindig a regnáló hatalmat segítették…….akkor is, most is. Attól a kivételes kissebségtől elnézést kérek – mert hál’istennek ilyen is van – aki nem ebbe az akolba tartozott, tartozik! Arra is emlákszem halványan, hogy a frontra indúló katonákra és fegyvereikre a papok áldást kértek annakidején! A Donhoz kivezényelt második hadosztályára is…….akik odavesztek……horti dicsőitők, erre nem emlékeztek? Szégyelljétek a mocskos köpönyegforgató pofátokat!……..másutt olvasom, hogy újra ki kéne nyitni a gázkamrákat, a gyilkos zuhanyozókat…….valóban, hogy személyes tapasztalatotok legyen erről is……

  Válasz
  • 2021.06.06 - 21:53
   Közvetlen hivatkozás

   Horty ugy Tropára verte az angolokat az Ortantoi csatában hogy azt ma is tanitjak !igy voltÖ a tangeren Tengernagy!A szetdarabolt magyar orszâgból Egy Gazdag orszagot csináltak mint most Orbán egy ujra létrehozott erös középosztályal, amit a komunizmus tönkre tett. Osztie Zoltánnak abszolut igaz a van.
   Ilyen alacsony IQ val Lombrozo elküdené ezt “a már lejebb nem “lehet”banzájt a keszonba.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.