Mit csináljon „digitálisan” a tornatanár és a napközis pedagógus?

Több tucat jelzést kapott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arról, hogy a tankerületi központok azonnali hatállyal felmondják a megbízási szerződéssel dolgozó tanárok foglalkoztatását – írja a Népszava.

Virtuális tesitanár?

A legtöbben napközis pedagógusok, de akadnak köztük szaktanárok, például testnevelők. Az ő munkájuk ugyanis nehezen illeszthető be a héten bevezetett digitális tanrendbe. A PDSZ hangsúlyozza, hogy

a felmondási időt, ha van ilyen, minden esetben be kell tartani, a megbízási díjat pedig ki kell fizetni.

Az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ

a lapnak azt mondta,

a tankerületek maguk dönthetnek arról, kinek a szerződését tartják életben.

Hangsúlyozták viszont azt: a KK-nak az a célja, hogy senki ne maradjon jövedelem nélkül ebben a nehéz időszakban. Épp ezért

elkezdték a megbízási szerződéssel foglalkoztatott pedagógusok felmérését, ha ezzel végeznek, iránymutatást adnak a tankerületeknek.

A PDSZ-hez beérkezett jelzéseket egyébként több, budapesti tankerülethez tartozó iskolákban dolgozó pedagógus is megerősítette . Azt is mondták:

a fővárosi tankerületi igazgatók írásban kérték az iskolákat, hogy a megbízási szerződéssel foglalkoztatott szakos tanárokat ne küldjék el, vonják be őket is a digitális távoktatásba.

Nekik a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerbe (KRÉTA) feltöltött anyagokkal kell igazolniuk a munkavégzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük