Mit érdemel a Mikulás, ha szakszervezeti? Kívül tágasabb!

Nem tudni, hogy mi kivetnivalót talált a Thyssenkrupp jászfényszarui gyárának döntéshozói, amikor nem engedték a szakszervezet képviselőinek, hogy Mikulás-csomagot osszanak a tagoknak a gyár épületében, de a parkolót találták alkalmasnak az aktusra.

Kivel volt bajuk: a Mikulással, vagy a szakszervezettel?

A parkolóba szorult ki 220 szakszervezeti tag a német autóipari beszállító, a Thyssenkrupp jászfényszarui gyárépületéből. Legalábbis arra az időre, amíg a szakszervezet átadta a tagoknak a

Mikulás-csomagot és a hozzá járó, 15 ezer forintos utalványt.

A szakszervezet kérte a gyár vezetésétől,

hogy

valamelyik szociális helyiséget bocsássák rendelkezésükre, de ezt megtagadták.

Kozma Zsolt, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (ÉTMOSZ) elnöke elmondása szerint odáig fajult a dolog, hogy azt mondták nekik, ott a nagy parkoló, oldják meg ott az akciót.

Ez nem volt korrekt és nem is elegáns

– mondta az elnök.

A 24.hu kérdését eljuttatta a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. központi címére és a HR-vezetőnek is, amint válaszolnak, mi is frissítjük a cikket.

A jászfényszarui gyár mintegy 1000 dolgozójának több mint ötöde, 220 fő az ÉTMOSZ tagja.

A viszonylag fiatal szakszervezet helyi tagsága nemrég lépte át a 200 fős határt,

aminek igen nagy a jelentősége, ezzel ugyanis elérték már azt az arányt, hogy kezdeményezhessék a kollektív szerződés megkötését. Ha pedig ezt sikerül végigvinni, akkor a kollektív szerződés nemcsak a jászfényszarui egységben, hanem a Thyssenkrupp másik négy telephelyén (Budapest Debrecen és Győr) dolgozókra is érvényes lesz.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük