Mit érdemel az a buszvezető, aki utasokkal megrakott járgányán olvas az autópályán száguldva?

Szép dolog a tudásvágy, de aki sofőrségre adja a fejét, annak vezetés közben le kell mondania kultúréhségéről. Legalábbis ezt mondja a józan ész!

Történik mindez velünk, 2019 Magyarországán

Sokat próbált nép a miénk, de az alábbiak -nálam legalábbis- kiverték a biztosítékot. A közösségi oldalon találtam egy beszámolót agy autóbuszos útról Pécs – Budapest viszonylatában, amiben az volt a remek, hogy senki nem halt meg. Ebben nagy része volt a  Jóteremtőnek, a szerencsének, hívja mindenki úgy, ahogy akarja.

A sofőrön nem múlt, az tuti!

Mivel a bejegyzés nem nyilvános, így csak a szöveget és a képeket mutathatjuk, amiből kiderül, hogy 80 km/órával döngetett:

“Pécsről utaztunk Budapestre a ma délelőtt 11 óra 15 perckor a pécsi autóbusz pályaudvarról induló Express járattal. A buszvezető a 6 úton haladva menet közben újságot olvasott. Folyamatosan nem figyelve az útra a busz átlépte a záróvonalat majd a balra a felező vonalat veszélyeztetve az utasok biztonságát és az úton haladó többi autókat.”

Az nem derül ki a posztból, hogy a fényképező utas miért nem szólt rá a sofőrre!

Belegondolt, hogy éppen Ön jön-megy előtte, mellette, utána, vele szemben?

Csak remélni merem, hogy a bejegyzés eljut az illetékesekhez és megteszik a szükséges lépéseket. Kérjük, ossza meg, hogy biztosan célba érjen!

A kommentekből…

“Remelem a rendőrségre vezetett az első útja a képekkel! Nem szabad hagyni h mégegyszer emberek életével játszon. Szerintem egy a”atyai” pofon is elkelne neki! Felháborító!”

“Hihetetlen hogy játszank más ember életével . Felelőtlen az ilyenek azt hiszik hogy nekik van gyakorlatuk. Csak egyszer hibázzon és kész a baj.”

“Eleg nagy Pali voltal hogy vegig veszelyeztetted masok es a magad eletet is!!! Megkeketett volna allitanod otet te borju!!!”

2 hozzászólás

 • 2019.09.12 - 14:15
  Közvetlen hivatkozás

  Ugyan olyan veszélyes mint menet közben telefonálni , smst írni,közösségi oldalakat nézegetni……..

  Válasz
 • 2019.09.13 - 03:28
  Közvetlen hivatkozás

  Mit érdemel az az élettelen szar, aki ahelyett hogy szólna a buszvezetőnek hogy helytelen amit csinál és fejezze be mert veszélyben érzik magukat (ezzel akár egy balesetet megakadályozva), inkább kussol, lefotózza (vagy videózza) és posztolja a facebookra? Szerintem minimum egy pofánverést…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük