Mit gondol, mire ad több, mint 1.000 közmillióval többet a közösből a kormány?

Rossz úton jár, aki arra tippel, hogy az Orbáninfó sejtetését követve az egészségügyre, vagy az oktatásra, esetleg a klímahelyzet enyhítésére. Bizony, az jár közelítőleg jó úton, aki valami sport-cuccra tippel!

Olimpiai felkészülés, te drága…..

A kormány több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre, és több mint 100 millió forinttal emelte meg a doppingellenes feladatokra fordítható összeget

– közölte a sportért felelős államtitkár szombati évnyitó sajtótájékoztatóján Budapesten.

“Nemzetstratégia”, persze…..

“A sport továbbra is nemzetstratégiai ágazat, a célok pedig változatlanok: minden gyermek sportoljon, ehhez legyenek megfelelő színvonalú sportlétesítmények, illetve ebben az évben is minél több kiemelkedő sporteseménynek adjon otthont Magyarország”

– jelentette ki Szabó Tünde.

Azért emelték meg több mint egymilliárd forinttal

az olimpiai felkészülésre szánt támogatást, hogy

a versenyzőknek és az őket felkészítő szakembereknek kizárólag az előttük álló feladatokra kelljen koncentrálniuk.

Ha csak úgy nem….

Ha meggondoljuk, mindannyiunknak ez lenne az ideális, de sajna, kizárólag azoknak adatik meg, akik a sportra tették fel az életüket. Ha jól gondolom, mivel profikról van szó, nekik ez a munkájuk, a hobbijuk is egyben. Tudják, hogy akkor érhetnek el kimagasló eredményt, ha reggeltől estig edzenek.

De mi a helyzet mondjuk a kutatókkal, akik szintén az életüket tették arra, hogy meg- illetve feltaláljanak valami baromi fontosat, vagy azokkal, akik egyszerűen csak teszik a dolgukat nap, mint nap. Nekik nem járna egy kis segítség? Ők is jobbak lehetnének a szakmájukban, ha nem lennének kenyérgondjaik. Vagy ez smafu?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük