Egy véletlen művészhalál margójára – Miért vádolja magát Kovács Kati

Sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyi jó embert, köztük hírességeket ragadott el körünkből, olykor idő előtt is a covid járvány. Hány kiállítás, színházi előadás, vagy akár felfedezés, dal, koncert terve hullott végleg a semmibe. 

Minden Tiszteletünk Kovács Katié

A művésznő a Borsnak adott interjújában beszél arról mennyire megviseli kedves pályatársa, olykor duettpartnere: Balázs Fecó éppen két évvel ez előtti halála és, hogy a gyásszal vegyes felelősség még ma is nyomasztja.
Kovács Kati a mai napig elsírja magát, ha eszébe jut kedves barátja. Bántja a tudat, hogy esetleg tehettek volna még valamit Balázs Fecóért, hogy ne ragadja el ilyen gyorsan a művészhalál

“Gyakran mondtuk neki, kérleltük, ha emberek közé megy, húzza fel a maszkot, de egyszerűen hajthatatlan volt. Ezért is sírom el magam gyakran, ha Balázs Fecó-dalt éneklek. Sokszor azon gondolkodom, mit tehettem volna még. Kérlelhettem volna jobban? Erőszakosabb lehettem volna? Nem derül már ki. Kicsit szerintem mind hibásak vagyunk”

– mondta szomorúan az énekeslegenda.

Majd azt is hozzátette Kovács Kati, hogy szerinte Balázs Fecó halálával hatalmasat vesztett a szakma.

“Hatalmasat veszített anno a szakma, amikor Fecó meghalt. Nem véletlen, hogy megannyi énekes, megannyi híresség összetört a halálhíre hallatán. Senki nem tudott erre felkészülni, és azóta is egy nagy űrt hagyott maga után bennem is, és mindenkiben. Azokban is, akik szerették, és azokban is, akik nem”

– szakadt ki Kovács Katiból.

“A többi néma csend”

2020. november 26-án, a Covid19 szövődményei következtében hunyt el. 2020. december 11-én szűk körben búcsúztatták az Óbudai temetőben. A római katolikus szertartást Kiss-Rigó László celebrálta. A ravatalnál beszédet mondott Semjén Zsolt, ifj. Albert FlóriánPásztor László és Dorozsmai Péter.A szertartással egy időben, az általa megálmodott Sitkei Kápolnakoncertek helyszínén Dr. Székely János, a Szombathelyi egyházmegye püspöke misét celebrált Balázs Fecóért