Mit kell tenni ahhoz 2018 Magyarországán, hogy Orbán „szívóágra” tegyen valakit?

Nehéz másként értelmezni, hogy a Rogán Antal propagandaminisztériuma alá rendelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal csütörtökön váratlanul felmondta a szerződéseit az eddig állami megbízásokban dúskáló Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel. 

Az erről kiadott közlemények szerint az  állami reklámpénzek kiszórásáért felelős hivatal csak egy nappal milliárdos keretszerződés megkötése után döbbent rá, hogy a cégek súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt, ami kizáró oknak számít. Pedig a Közbeszerzési Hatóság már június 6-án meghozta a kizárásról szóló döntéseket, amik már hétfőtől, vagyis a szerződés előtt is alkalmazhatóak lettek volna.

Vásárhelyi Mária szociológus közösségi oldalán írta le gondolatait a témában:

“A maffia működésének szerves része a belső leszámolás. Most éppen az eddigi pr-üdvöskék, Kuna Tibor és Csetényi Csaba kerültek sorra. Soha nem fogjuk megtudni, hogy miért kerültek szívóágra.

Ahogyan a többiekről – Spéder, Nobilis, Simicska stb. – sem.

Nyilván részben saját zsebre dolgoztak, részben az omerta legfontosabb előfeltétele a félelem. A félelem attól, hogyha a főnök úgy akarja, bárki, bármikor egyetlen pillanat alatt kegyvesztetté válhat és ott találhatja ágyában a levágott lófejet. És mindenki elkövetett már elég súlyos bűncselekményt ahhoz, hogy csak egy főnöki bólintás kell ahhoz, hogy az ügyészség elindítsa a nyomozást.

Ezekről a bűntényekről persze eddig is ugyanígy tudott a nyomozóhatóság, de ahhoz, hogy nyomozni kezdjenek a főnöktől kell személyesen a kilövési engedély, parancs. És minden évben kirobban legalább egy ilyen ügy, hogy egyetlen maffia tag se aludjon nyugodtan.

Mindegyik tudja, hogy ott lebeg a feje felett a bárd.

Még nem építik be őket az autópályák betonjába – különösen mert nem is építenek autópályát – de néhány nap alatt tökéletese tönkre tudják tenni őket. Aki tegnap még az élet császára volt, ma ott retteg a sámlin, hogy mikor áll meg a ház előtt (ld. még Pasa park) a fekete autó. Nem mintha nem érdemelnék még. De nem ezért nyírják ki őket, hanem mert megszegték a maffia játékszabályait és példát akarnak statuálni. Magyarország’2018.”

66,5 milliárdot szórtak el kormányzati propagandára

Letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kér az ügyészség Kuna Tiborra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük