Connect with us

Voks 2024

Mit keres a Hoppál-fotó az érettségi tablón? – Főmufti-válasz: ez az iskola belügye

Mit keres a Hoppál-fotó az érettségi tablón? - Főmufti-válasz: ez az iskola belügye
Megosztás

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének fotója díszített már „mindenki karácsonyfáját” is a városban, miért pont egy érettségi tablóra ne kerülhetne fel – gondolhatták a Pécsi Református Kollégiumban, amikor a végzős osztályaik tablójára biggyesztették az arcmást.

Nem visszaélés, ugyan….

Ha kíváncsi a Pécsi Református Kollégium az idei ballagóira, az érettségizők tablóira, arra még egy ideig várnia kell, mert különös módon nem láthatók Pécsett a belvárosban, noha ez a városban (is) szokás. A többi iskola végzőseit most is meg lehet nézni a pécsi belvárosi üzletek és vendéglátóhelyek kirakataiban.

Hogy mindennek van-e köze ahhoz, hogy a Szabad Pécs információi szerint vita volt abból iskolán belül is, hogy Hoppál Péter fényképét tényleg kell-e a tablókon szerepeltetni, vagy sem, nem tudjuk.

Az iskola tablóira idén a diákok mellett a tanárok, az iskola vezetése, valamint a fenntartó képviselője is rákerül. A gimnázium Fenntartói Igazgatótanácsának vezetője pedig pont Hoppál Péter, holott őket nem tanította és nem tagja az iskola operatív vezetésének. Arra a kérdésre, hogy nem visszás-e politikust tenni a tablóra, az igazgató azt válaszolta a lapnak:

az iskoláink tablójára az iskolák azt tesznek fel, akit fontosnak tartanak. Az iskola tiszteli a fenntartót, ezért szerepelteti az iskola tablóján annak vezető képviselőjét. Ez az iskola belügye.

Dr. Kádár Péter azt is elmondta:

„A demokratikus világban a legtermészetesebb dolog, hogy választott képviselők, közéleti szereplők részt vesznek a társadalmi élet különböző közösségeiben, kórházak, iskolák fenntartói testületeiben. Mint ahogy az is természetes, hogy a választott tisztviselők tiszteletet érdemelnek, ha segítik a közösség jólétét, a közjót.”

Hoppál-verzió

Hoppál nem tartja problémásnak a dolgot, mivel

nem politikusként szerepel a tablón.

Azért, mert számára

„nem a politika világa, hanem az oktatás, a református kollégium és a református egyház világa volt időben korábbi”.

A lépést ezért megtisztelőnek és logikusnak tartja.

Kiemelt kép: Cseri László

Szerző