Mit keres a sok “öreg” az utcán? – Megmondom……

Azt gondolhatja a felületes szemlélő, hogy “megőrültek ezek az öregek”, hogy nem tudnak otthon maradni, hanem össze-vissza császkálnak városszerte. A dolog nem ilyen egyszerű…

Mindenki maradjon otthon!

Fenntartva, hogy mindannyiunkkal -beleértve magukat is- kiszúrás, ha az éltes honpolgár az utcát rója, -persze ez mindannyiunkra érvényes- a közösségi oldalon bukkantunk egy érthető, de nem elfogadható magyarázatra, íme:

“Egymás után olvasom az ingerült bejegyzéseket, hogy tele a város öregekkel. Szörnyű, milyen hülyék ezek, nem értik, hogy otthon kell maradni, miért mászkálnak még mindig?

Hát akkor most megpróbálom elmagyarázni, miért mászkálnak

Mert például dolgoznak. A nyugdíjból nem élnek meg, másrészt évek óta halljuk, menjenek vissza a munka világába, nincs elég ember. Beültek például a Spar kasszájába, ott talán nem zavar annyira, ugye? Mert elmentek a fiatalok.

Vásárolnak, mert nincsenek a közelükben rokonok, gyerekek, unokák

Mert elmentek a fiatalok.

Nem tudnak előre vásárolni, kevés a pénzük és az élelmiszerárak is elszálltak, mert nem működik a gazdaság. Mert elmentek a fiatalok.

Aki tudna előre vásárolni és otthon ülve rendelni, most nem tud,

mert egyik cég se vállal a következő három hétre, mert nem győzik kapacitással, nincs elég emberük. Mert elmentek a fiatalok.

Mennek orvostól orvosig a receptjükért,

mert a háziorvos nem veszi fel a telefont, sőt, most éppen nincs is, mert ő is elmúlt 65, Kásler szerint nem találkozhat beteggel. Helyettes sincs, mert fiatalabb alig van. Mert elmentek a fiatalok.

A 60+ segít a 80+-nak, mert nincs más segítség még pénzért se nagyon.. Mert elmentek a fiatalok.

Szokjátok meg, hogy lesz öreg az utcán, hogy mindaddig így lesz, amíg az itt maradt fiatalok az öregekre vicsorognak, őket szidják és nem azokat, akik miatt elmentek a fiatalok.”

A kommentekből….

“Attól azért kész vagyok, hogy az e-recepteket sem képesek kiadni a forgalomból kivont háziorvosok otthonról. Kb. bedöntötték az egész háziorvosi ellátást, mintha a krónikus betegségek ezzel megszűnnének. Még mindig dívik a bizonyos gyógyszereket csak a szakorvos írhat fel típusú gyakorlat. Pedig szakorvosi véleménnyel akár egy háziorvos is kiírhatná. Tényleg nem tudom hogy kívánják ezt megoldani hónapokon át. Csak mert 3 hónapnál tovább nem láthat el az orvos gyógyszerrel. Én pajzsmirigy gógyszert szedek. Szerencsére a háziorvosom kiírhatja, de csak 3 havonta mehetek receptért. Tehát nem gondoskodhattam róla előre, hogy ne most fogyjak ki. Mi lesz a cukorbetegekkel, akik millióan vannak?”

“Attól azért kész vagyok, hogy az e-recepteket sem képesek kiadni a forgalomból kivont háziorvosok otthonról. Kb. bedöntötték az egész háziorvosi ellátást, mintha a krónikus betegségek ezzel megszűnnének. Még mindig dívik a bizonyos gyógyszereket csak a szakorvos írhat fel típusú gyakorlat. Pedig szakorvosi véleménnyel akár egy háziorvos is kiírhatná. Tényleg nem tudom hogy kívánják ezt megoldani hónapokon át. Csak mert 3 hónapnál tovább nem láthat el az orvos gyógyszerrel. Én pajzsmirigy gyógyszert szedek. Szerencsére a háziorvosom kiírhatja, de csak 3 havonta mehetek receptért. Tehát nem gondoskodhattam róla előre, hogy ne most fogyjak ki. Mi lesz a cukorbetegekkel, akik millióan vannak?”

“Elég szegyen fiatalok hogy az öregeknek kell meg mindig azért dolgozni hogy az ország kassza ki ne örüljön. Es akkor meg el kell viselni azt a sok sületlenséget amiket összehordotok az idősekről.”

2 hozzászólás

 • 2020.03.19 - 07:25
  Közvetlen hivatkozás

  Megosztom, mert az utóbbi két napban az idősek ellen uszító több posztot olvastam, ostoba, gondolkodni nem tudó, vagy tájékozatlan alakoktól.

  Válasz
 • 2020.03.22 - 14:14
  Közvetlen hivatkozás

  Én is megosztottam, mert annyira igaz, hogy szinte kiált! az ostoba, gondolkodni nem tudó, akaró – időseket basztató egyéneknek!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük