Mit kockáztatnak az SZFE egyetemfoglaló hallgatói?-megérdemelnek minden tiszteletet

Mindent: jelenüket, jövőjüket mindent kockára tesznek ezek az egyetemisták.  Megérdemelnek minden tiszteletet, és megérdemelnének az eddigieknél sokkal kiterjedtebb szolidaritást!

Tegyük föl, hogy tévednek

Tegyük föl, hogy Soros és Gyurcsány, a háttérhatalom eszközeiként valami olyasmiért küzdenek, ami haszontalan, káros, értelmetlen… Hogy azt ne mondjam: hazafiatlan, keresztényellenes…

Akkor is! Akkor is megérdemelnék, hogy tisztelettel beszéljenek velük és róluk. Ha Orbánia demokrácia volna, a hatalom tudná: a fiatalokat megilleti a tévedés joga, szándékaik tisztaságát el kell ismerni… Csak az arcukra kell nézni, és minden tisztességes ember megérti: senkinek sincs hozzá se alapja, se joga, hogy bagázsnak nevezze őket. Senkinek sem lehet joga ahhoz, hogy lóhátról beszéljen velük, és hatalomból ahhoz sem, hogy úgy tegyen, mintha a hallgatók nem is léteznének. Nem lehet, hogy Orbán-Palkovicsok kapcarongyként kezelhessék őket. Több tiszteletet!

Iszonyatot érez az ember

Ám nincs semmilyen okunk tévedést föltételezni. Minden “kuratóriumi” megnyilatkozás, most már minden ÁSZ-közlemény, Palkovics-hablaty igazolja őket.

A hallgatói ellenállás tükrében látható igazán az egész országot elbitorolni akaró önkény hihetetlen aljassága, gonoszsága. A Fidesz támogatóinak elvtelensége, romlottsága vagy éppen egész szerencsétlensége, kiszolgáltatottsága; vallásos korlátoltsága, ostobasága, intoleranciája, inkvizíciós buzgalma.

Iszonyatot érez az ember a fideszes terrormédia hangnemét tapasztalva; dühös indulatot, ha arra gondol: ez a terrormédia, a szennylapok és a szennyes “közmédia” a Fidesz-kormány uszító manipulációs, kommunikációs eszköze. Hogy ez a média és a rengeteg “Alapjogokért Központ” a hatalom szándékainak, politikájának hű kifejezője. Csak iszonyodhat az ember, olvasva a hihetetlen tájékozatlanságról és rosszindulatról tanúskodó kommentek sokaságát; csak iszonyodhat, tapasztalva, milyen sikerrel alacsonyítja a Fidesz vérszomjas hordává híveinek tömegét…

Még több szolidaritás kell

A hallgatók valóban mindent kockára tesznek: egész életüket. S teszik ezt azért, hogy esélyük legyen normális, tisztességes életre.

A szolidaritás mértéke minden várakozást fölülmúl. De még többre van szükség, mert a rabló természetű önkény megátalkodott: az egyetem, az egyetemi autonómia, általában pedig a szabadság iránti vágy elleni végső támadásra készül.

Ezek a fiatalok nem bukhatnak el, mert velük bukna – hosszú-hosszú időre! – minden remény is.

tiszteletet

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük