Mit követett el a Mészáros-cég? 1 évig fellélegezhetnek a vadak a Gerecse lábánál és az Etyeki dombságon! - Városi Kurír

Sorting by

×

Mit követett el a Mészáros-cég? 1 évig fellélegezhetnek a vadak a Gerecse lábánál és az Etyeki dombságon!

Ki hallott már ilyet 2021 Magyarországán? Egy évig nem szervezhet utazásokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft, a fővárosi kormányhivatal döntésének háttere egyelőre nem ismert. A cég 42 ezer hektáron vadásztat és luxus szállásokat kínál a fegyvereseknek. Meg még mi mindent!

Hirdetés

Amíg a szülők vadásznak a gyerkőcök nyugiban játszhatnak!

A Vért vadászati Kft. honlapja nem csak az ölni kívánóknak igyekszik minden igényét kielégíteni, ennél sokkal többre vállalkoznak, azt  írják:

Ne vadásszon a szállásra! Helyezze magát maximális kényelembe, a vadászterületek közvetlen közelében!
Luxus körülmények, exkluzív fogásokkal. Vadászházaink és vadászkastélyunk gyönyörű romantikus helyszíne lehet megálmodott esküvőjüknek. Igény esetén segítünk a megszervezésben, lebonyolításban is.

Hogy mennyire lehet romantikus fegyverropogás közepette kimondani a boldogító igent, azt bízzuk a szolgáltatást igénybe kívánók szentimentalizmusára, ám itt nem áll meg a kínálatok sora, mert azt is írják, hogy

“ebben is tudunk segíteni:

 • Gyerekfoglalkozások a vadászat ideje alatt

 • Vadász témájú esküvők teljeskörű megszervezése

 • Zsúrszerviz bármilyen típusú rendezvényre”

Vissza a hírhez!

Egy évig nem szervezhet utazásokat a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó VÉRT Vadászati Kft. Egyelőre nem világos, miért döntött így a fővárosi kormányhivatal. A cég 42 ezer hektáron vadásztat és luxusszállásokat kínál

– derül ki az mfor cikkéből.

Egyelőre nem tudni, hogy miért,

de a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Talentis Agro Zrt. által tulajdonolt VÉRT Vadászati Kft. is szerepel azon utazási vállalkozók listáján, amelyek utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a Budapest Főváros Kormányhivatala jogerősen megtiltotta. Az eltiltás még idén február 11-én kezdődött és egy évig van érvényben – derül ki a BFHK oldalán elérhetó hatósági nyilvántartásokból.

Sára Boton Orbán egyik kedvence betartott a főnök személyi oligarchájának

Az nem derül ki, hogy a felcsúti székhelyű Vért Vadászati Kft. miért került fel az eltiltott utazási vállalkozók listájára .Mindenesetre a BFHK élén Sára Botond áll fővárosi kormánymegbízottként, őt Orbán Viktor kormányfő nevezte ki, korábban fideszes polgármester volt Józsefvárosban. Az eltiltottak listáján viszonylag ismeretlen és minimális forgalmú utazási irodák szerepelnek még Mészáros Lőrinc érdekeltsége mellett. Szintén erre a listára került fel korábban a Robinson Tours, amely a koronavírus-járvány miatt tavaly májusban becsődölt.

Az eddigi gyakorlat is azt mutatta, hogy főleg fizetésképtelenség miatt lehet felkerülni a listára. Az viszont nem valószínű, hogy a VÉRT Vadászati Kft. becsődölt volna.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Háttér

Mészárosék már a vadászatban sem kispályások, 2018 végén Simicska Lajos mezőgazdasági cégeire is rátették a kezüket, ezzel együtt a vadászterületeiket is bekebelezték. Alig száradt meg a tinta az adásvételi szerződésen, de 25 ezer hektáros vadászterületként már kínálja is a vadászoknak az ország nyugati csücskét is a Vért Vadászati Kft – írta a HVG 2018-ban.

A cég honlapjából akkor az derült ki, hogy

 • a Gerecse –Hegység területen, 5540 hektáron,
 • a Vérti Nagyvadas területén, 300 hektáron,
 • a Ginza Nagyvadasban 300 hektáron,
 • a Vál-Völgyi Vadásztársaság pedig 11 ezer hektáron várja a vadászokat, és ehhez jön még a2018 év végén megvásárol
 • Mezort Zrt vadászterülete, ami 25 ezer hektárra rúg.

A felcsúti nagyvad felfalja a bélmegyeri apróvadat (is)?

Az előzményekhez tartozik, hogy még 2016-ban a Mészáros család megvásárolta a Békés megyei Csabatáj Zrt-t és a Hidashát Zrt-t is. Ez utóbbi tulajdonában van régóta a bélmegyeri vadászkastély, de egy zsebkendőnyi területe van csak a kastély körül. A 2016-os Vadgazdálkodási Törvény új vadászati egységeket határozott meg, de a korábban tíz évre elnyert vadászati jogok is lejártak. Így újra lehetett osztani a vadászterületeket, ez történt Bélmegyeren is. A korábban a vadászati jogra szerződött Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadásztársasága azonban nem aggódott, mivel a terület legnagyobb része a tagok tulajdonában volt, így joggal gondolták, hogy a földtulajdonosok közössége ismét velük fog szerződést kötni. Ám Mészárosék gyorsan bejegyeztettek egy vadásztársaságot, és azt is elérték, hogy a tulajdonosi közösség mellettük voksoljon.

Erről a közgyűlésről derült ki, hogy szabálytalanul hívták össze, hogy a szavazatokat mások megbízásából leadók meghatalmazásai vagy szabálytalanok, vagy egyszerűen hamisak voltak. Ebben az ügyben lettek pernyertesek a helyiek Mészárosékkal szemben, akik viszont már kompletten beépítették a bélmegyeri vadászatot a vadgazdálkodási üzletükbe.

Nagy divat manapság újNER-eséknél a vadászat!

Nem beszélve a Vadászati Világkiállításról!

 

mészáros

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Mit követett el a Mészáros-cég? 1 évig fellélegezhetnek a vadak a Gerecse lábánál és az Etyeki dombságon!

 • 2021.08.01 - 23:22
  Közvetlen hivatkozás

  Borzasztó egy emberi nulla,,undoritó sárga körmeivel , zsiros pofával, lógó karikás püffedt szemekkel, esze mint egy tyúknak, de van olyan nő mint az a ribanc ,akinek semmi nem számit csak a pénz– de az uralma is véges ////

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.