Biztosan Önökkel is megesett, hogy szülei teljes jó szándéktól vezérelve mutogatták büszkén az Ön gyerekkori képeiket, amikor “milyen édes a gödröcskéje”, meg “nézd, mekkora volt a hasija” és “bezzeg akkor még…”. Szerette ezeket a pillanatokat?


Ismert szülőkkel megáldott(vert) gyerekkor…..

A helyzet még nehezebb lehet azoknak a gyerekeknek, akiknek felmenői ismert emberek, pláne azoknak, akikről gyerekkori képek terjedtek el a világhálón. Biztosak lehetnek abban azok a szülők, akik kitették ennek a csemetét, hogy eljön az a kor, amikor temérdek szemrehányást kapnak majd érte.

A Rubint-jelenség

Rubint Réka közösségi oldalán mutatja be fia testének változását, amit feltehetően az általuk előállított étkeknek és a szintén tőlük származó edzéstervnek köszönhet. Fantasztikus a változás, kemény munkája lehet benne a fiúnak, de nem biztos, hogy ezt a fajta reklámot jó szívvel fogadja most, vagy pár év múlva. Mivel a bejegyzést “nyilvános” megjelöléssel publikálta a büszke anyuka, így mi is közzétesszük:

“A kitartò munka, a rendszeres sport és a tudatos táplálkozás meghozta az eredményt! 1,5év -12kg és egy hatalmas átalakulás!
Norbikát rengetegen támadják, amit gyerek fejjel pròbál megérteni … pròbálja megérteni és kezelni a megérthetetlent!

Sokszor kèrdezi: “Anya! Miért ilyenek az emberek?!” A válaszom: Addig jò kisfiam, amíg nem érted Őket! Addig vagy más! Az eredményt nem adják csak úgy … aki elért valaha, valamit az életben, az pontosan tudja! Büszke vagyok Norbikára! Nagyon büszke! Nem kèrek a “nagy okosok” kommentjeiből!….”

Tarjányi Péter véleménye, szintén a közösségi oldalról:

“Nézem ahogy egy fitnesz celeb anyuka a közösségi médiatérbe dobva csodálkozik, mennyi bántást kap a gyermeke, miközben tényleg szép teljesítmény edzési, fogyási szempontból amit a kisfiú 1.5 év alatt elért… Az édesanya nem érti, hogy az irigység és bántás hullám a szülők miatt van.

Értem, hogy fontos az ismertség, sőt azt is el tudom képzelni a férjével azt hiszik a rengeteg hozzászólás, like motiválja a gyereket, de ebből a közegből én kihagytam volna a fiamat. Különösen úgy, hogy a gyereknek a posztban a mama azt tanácsolja ne törődjön a világgal, majd ezt a jótanácsot a közösségi hálón osztja meg a vele…

Szerintem egy gyereknek a szülei véleménye kell, hogy fontos legyen nem pedig az, mit lát, gondol róla a “világ”… Mert aki a világnak akar megfelelni az légvárakra épít, és előbb vagy utóbb csalódás éri… De mint tudjuk az ilyen posztok valójában sosem a gyerekről szólnak igazán, hanem a celeb szülőkről…”

Norbika véleményét nem ismerjük, reméljük, nem okoz neki lelki problémát sem most, sem Norbert korában a a fenti történet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét