Elharapódzott, hogy, ha kormányzati szinten minden megengedett, akkor helyi szinten abba rúg bele a nemzeti honpolgár, akibe tud. Ha az iskola a terepe, akkor a gyerekbe.
[mnky_ads id=”3427″]
A Független Diákparlament a közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy magyar város iskolaigazgatója miként alázza meg a tanulókat.

“Megalázta a diákokat, jogaikat földbe tiporva menetel az igazgató

Egy a Tatabányai Szakképzési Centrum által fenntartott szakgimáziumban sajnos rendszeressé vált, hogy az igazgató az alapvető kötelezettségeit elhanyagolva, vagy a jogszabályokkal ellentétes módon elvégezve, autoriter magatartását ezzel fenntartva végzi munkáját.

Tökéletes példa erre, hogy

„pedagógiai módszerre”

hivatkozva alázza meg saját diákjait bármilyen kisebb, avagy nagyobb szabályszegés esetén. Már a legkisebb kihágásért úgy nevezet „szóbeli igazgatói figyelmeztetést” kaptak a tanulók, ami egy nem létező elmarasztalási mód. 

fotó: facebook


Előfordul, hogy egy hangosabbra forduló gyakorlati óra vált ki nemtetszést, de vannak esetek, amikor a büntetés jogosnak mondható, és ez ellen nincs is kifogásunk. Azonban az elmarasztalás gyakorlati formája ellen már van, mely során egy jól látható helyre, az iskolai faliújságra (mely az iskola egyik legforgalmasabb pontján, a bejárattal szemben található) kikerül azok teljes neve, osztálya és elmarasztalási formája, akik bármilyen vétségeket követtek el. Ezekből összeszedtünk egy csokrot, amiket az anonimitás kedvéért cenzúráztunk.

fotó: facebook


Ez több ponton is sérti, Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, többek között a 12. cikkben foglaltakat.

[mnky_ads id=”3427″]
(Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata:
http://www.ohchr.org/…/…/Documents/UDHR_Translations/hng.pdf )A diákság vádjait a pedagógiai módszerekre és a tanulók tájékoztatásának szükségességére hivatkozva elutasította.
Ilyenkor az emberben jogosan merül fel a kérdés, hogy mit tesz ez ellen a diákok érdekeinek képviseletére fenntartott Diákönkormányzat?Nos, az intézményben bár hivatalosan létezik a DÖK, de ennek jogai igencsak háttérbe vannak szorítva, amin a vezetőség változtatni sem kívánkozik.A történetről beszámoló diák nevét nem szeretné nyilvánosságra hozni, ahogy tanulótársaiért sem, ennek érdekében a nevek kitakarásra kerültek.”

Amíg az ország vezetése azt sugallja polgárainak, hogy akinél a hatalom, az következmények nélkül mindent megtehet, addig az arra hajlamosak meg is teszik azt a mindent.
[mnky_ads id=”3390″]

L. Ritók Nóra: az egyik iskolában minden gyerek barna, a másikban egyik sem az

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét