Mit tudhat Gyárfás, amiért először meghurcolták, majd megkegyelmeztek neki?

A választás után kipattanó “Gyárfásalegfőbbmaffiózó” őrületben a fogadóirodáknál nagy odds-al lehetett volna fogadni – ha műsorra vették volna – hogy elkaszálják, mert biztos, erős bizonyítékok kerültek elő. Ám a “független” ügyészség útjai nekünk, földi halandóknak kiszámíthatatlanok.

Megtette?

Érdekes visszanézni az Orbán-vezérelt sajtó reakcióit, miután hipp-hopp észveszejtően súlyos bizonyítékok alapján hirtelen letartóztatták Gyárfás Tamást. Az ügyészség  vádja, miszerint ő adhatott utasítást Fenyő János meggyilkolására már többször felreppent a médiacézárnak hívott vállalkozó meggyilkolása óta.

De mi történhetett, miért pont akkor és miért vonult vissza a vádhatóság?

A kormánykézből etetett média a választás után kígyót-békát köpködött, majd egy karmesteri intésre lecsitult, sőt, megszólalási lehetőséget biztosított a megvádoltnak, ahol előadhatta, hogy ő “soha, semmi rosszat nem gondolt, tett”.

Amíg “jól viselkedik”, élhet szabadon?

Nem tudjuk és talán örök titok marad, hogy milyen információ, bizonyíték birtokosa Gyárfás Tamás, amivel kiérdemelte az erőteljes befenyítést, majd miután megértette az “idő szavát” és, hogy mit tehet és főleg mit nem, a hurok lazulását.

A b1blog.hu szerint az alábbiak valamelyike, vagy összessége lehetett a kiváltó ok:

  • Gyárfás vagy megtette, amit kértek tőle, átengedett valamilyen – egyelőre nem világos mibenlétű – érdekeltséget, ami még nem volt a Fidesz-rezsimé, de szüksége volt rá.
  • Vagy figyelmeztetni akarták, ne tegyen meg valamit, amire készült; esetleg éppenhogy tegye meg, amitől húzódozott, de a sportdiplomáciában még mindig meglévő befolyása alapján elvárnak tőle.
  • Valamint az is lehet, hogy az eljárás az (okkal) megtépázott renoméjú túlbuzgóságából indult, és akkor azért állította le a Főnök, hogy holmi büntetőeljárás ne veszélyeztethesse a nagyratörő terveket, amelyek végrehajtásához Gyárfásra elengedhetetlenül szüksége van.

…és a szintén alábbi folytatások valamelyike várható:

  • Az ügyészség töredelmes bocsánatkérés mellett megszünteti az eljárást.
  • Vagy, ami valószínűbb, a végtelenségig nyújtja (20 éve nyomoznak, pár évet még igazán ráér az ügy), hogy Gyárfás érezze, bár nem akarják levágni, de azért ott lebeg a kard a feje fölött.
  • És ha már minden határidőből kifutnak, akkor esetleg vádat is emelnek ellene, de olyan gyenge vádirat alapján, hogy ne lehessen bíró, aki az alapján el tudja ítélni.

(forrás: b1blog.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük