Mit vegyünk karácsonyra? – Ötletek az ajándékokhoz

Kétféle embertípus létezik a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatban. Az egyik, aki már ősszel tervezi és tudja, hogy kinek mit fog ajándékozni, a másik, pedig, aki november végén, vagy rosszabb esetben december elején kapkodva találja ki az ajándékokat karácsonyra. Íme, néhány ötlet, ami megkönnyíti a gondolkodást.

Általában a hölgyeknek könnyebb ajándékozni, mint a férfiaknak,

de manapság már férfias ajándékokból is válogathatunk bőven. Alább tippek és ötletek karácsonyra, ha nem tudjuk, mit ajándékozzunk:

1. Hobbi szerint

Szerencsés, ha az alapján választunk ajándékot, hogy átgondoljuk, mi a másik fél hobbija, mit szeret szabadidejében csinálni vagy esetleg tudjuk, hogy mire vágyna. Ha például szeret fotózni, vagy csak szereti a különleges tárgyakat, jó ötlet lehet egy objektív bögre, ami nagyon ötletes, hiszen pontosan úgy néz ki, mint egy fényképezőgép objektív.
Ha például tudjuk, hogy az ajándékozott fél szeret vezetni, van autója, vagy egyszerűen csak szereti a kreatív ajándékokat, ötletes lehet egy egyedi rendszámtábla készítése, amire a nevét, becenevét, vagy gyakorlatilag bármilyen szöveget rá lehet íratni.

2. Korosztály szerint

Fontos, hogy jól átgondoljuk, hogy mire lehet szüksége az ajándékozottnak, vagy legalábbis az életkorába gondoljunk bele. Nyilvánvalóan másnak örül egy 18 és másnak egy 58 éves ember. Változatos ajándékok minden korosztálynak elérhetők, például a márkás zoknicsomag, egy könyv-, vagy ruhautalvány, ajándék mozijegy vagy színházjegy. Persze ehhez is fontos, hogy ismerjük a másikat, és olyan ajándékot válasszunk, amiben biztosak vagyunk, hogy szeretné.

3. Nem szerint

Ha már említettük a márkás zoknicsomagot, ez például igen hasznos és jó ötlet lehet férfiaknak. Emellett az erősebbik nem általában örül egy-egy jó bornak, sörcsomagnak vagy könyveknek, de itt is fontos, hogy tudjuk, miket szeret csinálni. A nőknek bizonyára könnyebb vásárolni, hiszen az ékszertől és virágtól kezdve a masszázsutalványon át, tulajdonképpen bármilyen élmény, wellness, utazás vagy egy vacsora is örömet okoz számukra. Persze az is szuper, ha kreatívan gondolkodunk és például valami egyedi tárgyat készíttetünk a hölgy ajándékozottnak, fényképalbumot, fényképes bögrét vagy családi fotóval nyomtatott puzzle játékot. Ajándékok terén határ a csillagos ég!

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük