A teljesség igénye nélkül megpróbálom egy nyugdíjas szemével leírni, mit vett el tőlünk, magyar állampolgároktól a Fidesz-kormány. Ezt gondold végig, mielőtt szavazol – írja közösségi oldalán egy nyugdíjas.

[mnky_ads id=”10551"]


Elsőként elvették az Alkotmányunkat!

 Kaptál helyette Alaptörvényt, amelyben már nem szerepel a nyugdíjhoz és a társadalombiztosításhoz való jogod, dacára annak, hogy fizetted vagy fizeted a járulékokat.
Elvették a korhatáros, korkedvezményes, szolgálati nyugdíjakat. Ez utóbbit meg is adóztatták, jelenleg 15 százalékkal. Elvették a rokkantsági nyugdíjakat, lett helyettük rokkant ellátás vagy rokkant járadék. Már ha megkapták és nem kerültek ellátás nélkül az utcára.
Megszüntették a segélyek nagy részét, a lakás-támogatástól kezdve, a gyógyszer-támogatásig bezárólag, rengeteg szociális támogatási rendszert. S ezzel löktek sok százezer emberen egy hatalmasat, hogy biztosan ki se tudjon mászni a gödörből. Ott nyugodtan meghalhat. Bele is haltak sokan.

[m[mnky_ads id=”10552"]p>

Elvették sokak hitét!

Hiszen megszabták milyen egyházban imádkozhatsz, ha hívő vagy!
Bedöntötték a forintot! Devizahitelesek százezreinek tették tönkre az életét. Április 30-a után közel 40-50 ezer családra vár ismét a kilakoltatás réme.
A nyugdíjak vásárlóértéke 65 százalékkal csökkent. A nyugdíjemelésekbe nem számít bele a tízezer forintos Erzsébet utalvány, amit kegyként osztanak immáron harmadik alkalommal.
Elvették a fiatalok tanuláshoz való jogát! 16 éves kor után nem kötelező tanulni! Lebutítják a nemzetet. Esélyt sem adnak a diplomához jutáshoz.
Az értelmes teremtő munkát lesilányították értelmetlen közmunkára. Megalázva ezzel emberek százezreit. Hiszen az ezért járó „fizetésből” megélni nem lehet. Különbséget tettek ember és ember között. Ezzel barátságokat, családokat választottak szét, ugrasztottak egymás ellen.

Két hét alatt sikerült nem rendet – pedig azt ígérték –, hanem káoszt teremteni!

Közbiztonság az nincs – no, nem a migránsok miatt! Ide kérem menekült nem akar jönni. Még a magyar is menekül. Gazdasági migránssá tették a magyarok százezreit.
A jobb megélhetés reményében mennek külföldre dolgozni a jó szakembereink! Itthon viszont ezért nem találsz jó szakembert. Munkaerőhiány van sok szakmában.
A közalkalmazottak bérét nem emelték egy fillérrel sem. Szétverték az oktatást, az egészségügyet!
Ma, ha kis településen élsz, nem jutsz fához, szénhez. Jogod van megfagyni az otthonodban. Mivel rengeteg szolgáltató vonul ki a kisvárosokból, településekről így utazhatsz ügyeid elintézése miatt másik városba. Mert már az ország 3200 településének 70 százalékában nincs posta, nincs bankfiók – de még bankautomata sem. Igaz, orvos és gyógyszertár sincs és hétvégi ügyelet sem!
Lassan felszámolják a rendőrőrsöket is. Három-négy településre jó, ha jut egy. Beléd fojtják a szólásszabadságot, büntetik, ha jogosan fel mersz szólalni, tiltakozni. Kapsz érte szabálysértési csekket.

Varga Zoltán: Orbánisztán soha nem volt normális és egyre kevésbé az!

2011-ben még Orbán Viktor az mondta az unióban, hogy ők a választást a kontrollálhatatlan interneten és Facebookon nyerték meg. Most, 2018-ban, korlátozni akarják az ezekhez való hozzáférésünket! Viszont adtak ukránoknak, románoknak, határon kívülieknek állampolgárságot és szavazati jogot! Soha itt nem adózott és nem élt emberek százezrei szólhatnak majd bele abba, hogy mi itt, a saját hazánkban, hogyan éljünk! Kapnak is érte az itt adózók pénzéből kiemelt nyugdíjat, szociális juttatásokat, amikre mi nem vagyunk jogosultak. Ők szavazatukért eurót kapnak – nem is keveset. 200-400 eurót ér a szavazata annak, aki a határon kívül élő magyar.

Te viszont, honfitársam!

Kockáztatod a biztonságodat, a munkahelyedet, ha vagy olyan bátor és nem szavazol arra a Fideszre, amelynek tagjai – tisztelet a kivételnek – az elmúlt nyolc évben elvették az ország szinte minden vagyonát. Kezükbe kerültek a még hasznot termelő gyárak, vállalkozások, termőföldjeink és minden, amiből pénzt lehetne csinálni az ország javára. Nem csak a nevükre, hanem gyermekeik, családtagjaik nevére írattak szinte mindent. Míg Te rakosgatod a számláidat és gondolkozol azon, hogy éljed túl a következő hónapot, ők tágítják otthonaikat, házaikat, felvásárolják a kastélyainkat, műkincseinket, learatják a földjeinken termelt javainkat és élnek belőlük főúri módon. S a megvásárolt médián keresztül rémisztgetnek, hazudoznak a képünkbe. Mást mondanak külföldön és mást itthon.

Ez a bejegyzés teljesség igénye nélkül íródott

Kiegészítheti mindenki a saját sérelmével. De kérlek, gondold végig: még van két heted rá, hogy eldöntsd, hová teszed azt az X-et!
Jó ez így neked?
Hallgass a szívedre és szavazz azokra, akikben több tisztességet látsz, akikről elhiszed, hogy visszaállítják az Alkotmányt, a Magyar Köztársaságot! Akik megpróbálják visszaadni mindazt, amit ez a nyolc év elvett Tőled!
Honfitársaim! Segítsetek egymáson és ezen a sokat szenvedett kis országon! Kérlek, gondoljatok magatokra, gyerekeitekre és unokáitokra! Soha többet Fideszt!
(Forrás: Rosta Ágnes közösségi oldala)

[mnk[mnky_ads id=”10553"]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét