Sorting by

×

MKOE: hamis adatok alapján terheli a NAV az egészségügyi szolgáltatási járulékot!

Az egészségügyi szolgáltatási járulék a NAV feladata lett. Minden biztosítási jogviszonnyal nem rendelkező, de TB rezidens személy számára – aki Magyarországon lakóhellyel rendelkezik – ki kell terhelni az egészségügyi szolgáltatási járulékot (ESZJ) – kezdte közleményét a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Ennek havi mértéke jelenleg 8 ezer forint

Sajnos a NAV társadalombiztosítási nyilvántartásai jelenleg is hiányosak, hézagosak, pontatlanok.

Az adóhatóság 2007-től gyűjti a TB bejelentéseket, miután a biztosítási jogviszonyok nyilvántartása kapcsán megbukott az egészségbiztosító pénztári rendszer.

A NAV az OEP jogutódjától, a Magyar Államkincstártól is kér adatokat, azonban onnan hamis adatok is érkeznek a 2007 előtti biztosítási jogviszonyokról.

A NAV ezt követően, az adatok felülvizsgálata nélkül, papíron kézbesíti az ESZJ határozatokat, akkor is, ha az illetőnek ügyfélkapuja van és azt is kell használnia (pl. egyéni vállalkozó).

Mindennek eredményeképpen

a NAV egyik részlegének hamis felkönyvelése alapján a másik részleg például törli a köztartozásmentes státuszt (KOMA), vagy végrehajtást indít.

Most már alig van olyan könyvelő, bérszámfejtő, aki nem találkozott volna ilyen hamis ESZJ terhelésekkel

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete követeli, hogy a NAV azonnal állítsa le a terheléseket, a terhelés, vagy határozathozatal előtt előzetesen vizsgálja meg az adatokat, tájékozódjon az adózónál, vagy a képviselőjénél, előzetesen!

sikersorozat

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.