MKOE: nem állhat le a bértámogatási ügyintézés, a könyvelőirodáknak nyitva kell maradniuk!

Lassan egyszerűbb lesz felsorolni azoknak a listáját, akiket a rettentően szigorú “teljes zárás” érint, mint a nyitva maradó kivételeket. Nem lehetne, hogy ha már így adódott és “hullunk, mint a legyek”, akkor mindenki otthon marad nyugton, és együtt kibekkeljük az előírt egy hónapot, “oltakozunk”, hogy utána végre nagyobb biztonságban újra indulhassunk?

Minden indokolható, de….

Most jelent meg a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye:

“A kormány eddig sem akarta észlelni, hogy a járványügyi intézkedésekhez rendszerint súlyos adminisztrációs teher társult. Az ügyintézés nagy részét egyéni könyvelők és könyvelőirodák végezték az elmúlt évben is. Jelen állás szerint a könyvelőirodáknak 2021.03.08-tól azonban be kell zárniuk, de a rendeletből az is következik, hogy még az egyéni könyvelők, bérszámfejtők se fogadhatnak ügyfelet.

A bértámogatások ügyintézéséhez sajnos még mindig szükség lehet személyes ügyintézésre, akkor is, ha azt a kormány eddig se és most se észlelte.

Sajnos a kormány nem alkotott olyan szabályozást se, amivel automatizálható lenne a bértámogatás, ráadásul kormányhivatalonként eltérő bürokratikus igényeket kell kiszolgálni.

Ezért követeljük, hogy a számviteli, adózási tevékenységek érdekében való ügyfélfogadás ne legyen tiltott, illetve a könyvelőirodáknak ne kelljen bezárniuk!

Ruszin Zsolt, MKOE alelnök”

 

figyelmeztetés
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük