Moldova György háromrészes riportkötetet (Kegyelemkenyér) írt a magyar nyugdíjasokról. A Hír TV-ben elárulta, nem volt véletlen a témaválasztása, konkrét céllal született a kötet, aminek főszereplői a nyugdíjasok. Nem irodalmi volt az indíttatás, hanem politikai.
[mnky_ads id=”3808″]

Kegyelemkenyér

Moldova úgy érzi, hogy tennie kell valamit az ellen, amit a regnáló egypártrendszer művel országával. Ő az íráshoz ért, ez a kenyere, tehát írt. Azért a nyugdíjas korosztályt pécézte ki, mert véleménye szerint ők döntik el a 2018-as választást. Ők azok a legkevésbé veszik észre, hogy kizárólag választás előtt fontosak a Fidesznek, csorgatnak nekik pár tízezer forintot, ami amúgy is járna és ezzel a gesztussal – amit persze mi mindannyian finanszírozunk – le is veszi őket a lábukról.

Nem gondolkodnak, nem érdeklődnek, hisznek.

 “Megkérdezik a menyüket, a vejüket vagy a boltos Ilonkát, hogy kire kell szavazni és arra szavaznak. Nem gondolják végig a sorsukat.”

Az író végigutazta Magyarországot, hogy minél többükkel beszéljen személyesen is, hogy megértse, mi motiválja őket.Azt tapasztalta, hogy annyit vettek le az egészből, hogy ha beszólnak a hatalmasságnak, annak a gyerekük, az unokájuk issza meg a levét. Ennyire sikeres a Fidesz-propaganda. Ezen felül kiépültek a fidesz-nyugdíjas szervezetek, amiken keresztül gondoskodnak arról, hogy ez az érzet egyre mélyebben beléjük ivódjon.

A Fidesz látva, hogy bármit megtehet

“Tovább fokozza a nyomást, a nyomorítást.”

Moldova szerint a magyar nyugdíjas nem négyévente választ, hanem naponta. A nagy döntés, hogy ennivalót, gyógyszert vegyen, vagy befűtsön, esetleg egyen egy tál meleg ételt. Úgy véli, hogy a szép-korúak önként, feltett kézzel adják meg magukat Orbán kormányának.

“Tulajdonképpen aláírták saját halálos ítéletüket.”

[mnky_ads id=”3808″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét