Molnár Áron: tizenhat éves koromban engem is zaklatott egy ma is aktív színész-rendező – A megvádolt reagált…..

Molnár Áron noÁr volt a vendége a hétfői Partizánnak. A vele készített interjúban többek között arról is beszél, hogy kamaszkorában ő is zaklatás áldozata volt, akit a riport végén nevesített is zaklatóját.

A Molnár Áron által vezetett noÁr mozgalom ma fiatalok ezreit éri el és szólítja fel ügyek melletti kiállásra, de gondosan ügyel arra, hogy távol tartsa magát a pártpolitikától.

“…nekem erről beszélnem kell…”

“Rájössz, hogyha valaki előtted áll egy lakásban, amikor te 16 éves vagy, egy felnőtt ember lakásában nézed a DVD-ket, és épp leemeled a Rocky Horror Picture DVD-t, és amikor felnézel, akkor előtted meztelenül áll egy férfi, törölgetve a haját, mert épp most fürdött le, az nem normális. (…) Vagy amikor ugyanezzel a férfival utazol egy autóban, és aztán elbúcsúzáskor rácsap a combodra, és csak annyit csinál (megmarkolja a combját), hogy ez nem oké. Mert te tizenhat éves vagy, és az van benned, hogy á, biztos ilyen a színész szakma, biztos ilyen ez a művészvilág, ez ilyen, és csak azért csinálja. (…) Én elég keményen beleállok ezekbe az ügyekbe, de az a pillanat, az a felismerés akkor jött el, amikor a Lilla kirobbantotta azt az ügyet. És amikor az a felismerés, hogy ez velem is megtörtént, ez az, előttem állt így férfi, nekem megfogta a combomat, végigsimította a combomat, ez az. Akkor ismerem fel, hogy azért fontos nekem erről beszélni, hogy ne csak az én lelkiismeretem nyugodjon meg, meg ne csak én ventiláljam ki ezt, hanem amikor következő alkalommal, a következő próbafolyamat alkalmával, akár most a Vígszínházban, az Enikő nincs ott, de valaki van ott, és művész, koreográfus, rendező, bárki, de ugyanígy ordít, torkaszakadtából, akkor állj ki magadért.”

– mondta el Molnár Áron noÁr a Partizánban. Az interjúnak ezen a pontján még nem, de a beszélgetés végén megnevezte zaklatóját, mert, mint mondta, ha nem nevezné meg, azzal a további, rejtett abúzusnak is esélyt adna.

A nevezett férfi ma is aktívan játszik és rendez.

A színész a Vígszínházban töltött éveiről, Eszenyi Enikő verbális és fizikai erőszakoskodásairól is hosszan beszélt:

elmondása szerint a kiabálás, a taszigálás, rángatás mindennapos volt, és az igazgató félelemben tartotta az intézményt, az emberek nem próbálni, hanem félni jártak be a színházba. Azt is elmondta, hogy nem volt ez mindig így: Eszenyi Enikő szerinte eleinte nagyon izgalmas színházi alkotó volt, de az évek során

cezaromán lett, kiszámíthatatlan, agresszív, brutális, fizikailag és verbálisan is.

Így például előfordult, hogy valakit a fülénél fogva húzott át a színpad egy sarkából a másikba, vagy hogy ököllel ütötte a színész hasát, hogy „állapotba hozza”. A sokat emlegetett Túl a Maszat-hegyen próbafolyamata is szóba került, ahol Eszenyi beleszólt a rendezésbe. Molnár szerint problémás az is, hogy

Marton László és Presser Gábor látta, hogy Eszenyi mit és hogyan csinál, mégsem szólt, hogy ez a gyakorlat és ez a stílus nem fér bele.

Molnár Áron kiemelte azt is, hogy az, hogy az RTL Klub behívhatta az Álarcos énekesbe Eszenyi Enikőt, annak ellenére, hogy felháborító volt, azért történhetett meg, mert

az Eszenyi-ügyben nem történt meg sem valódi számonkérés, sem nem született meg egy etikai kódex a zaklatásokkal kapcsolatban.

Ez egyébként noÁr szerint Vidnyánszky Attila hibája is, azzal ugyanis, hogy kirángatta a politikai platformra az Eszenyi-ügyet, ellehetetlenült annak a lehetősége, hogy a hazai művészvilág közösen meghatározza, hogy mi számít zaklatásnak, mi az a határ, amit nem lehet átlépni.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti meg!

Forrás

A 24.hu elérte fent nevezett színész-rendezőt, Frenkó Zsoltot.

“Az 57 éves, színházi rendezőként és színészként is aktív Frenkó Zsolt (a tévénézők a Jóban Rosszban sorozatból ismerhetik) azt mondta, még nem látta a videót, csak egy Messenger-üzenetet kapott Molnár Árontól, amiben neki is leírta, amit a videóban elmondott:

Én azt nem nevezném szexuális zaklatásnak, én nem is emlékeztem erre, de valószínűleg pontosan ez történt, amit Áron mondott. Nem is értettem, miért kezdte az üzenetét ezzel, hogy sokáig tartogatta, amit csináltam vele.

Elmondta, hogy azóta is sokszor találkoztak, hiszen azonos területen dolgoznak.

Egyelőre emésztem, amit írt. Rendkívül tehetséges fiúnak tartottam. Én követtem a pályáját, küldtem is támogatást a noÁrnak, most pedig Áron azt írta, hogy micsoda döbbenetes tagadás, hogy elfogadta tőlem a támogatást.

További részletekért kattintson!

figyu

Egy hozzászólás itt: “Molnár Áron: tizenhat éves koromban engem is zaklatott egy ma is aktív színész-rendező – A megvádolt reagált…..

  • 2021.02.08 - 23:45
    Közvetlen hivatkozás

    Ejnye Aronka! Az a lakas, ahol te a DVD-t emelgeted le a polcrol, az valoszinuleg nem a te lakasod volt, hanem az illetoe, aki a furdo utan meztelenul jelent meg elotted. Abba az autoba se tuszkolt senki sem, hanem te szalltal be! Es ha mar ilyen szepen elojottel – 2 evvel a #metoo visszavonulasa (erdektelensegbe fordulasa) utan, akkor ezzel MOST mit akarsz elerni? Nem ugy jottek be a dolgaid, ahogy elgondoltad, es most elovetted ezt a nagyagyut? A fene tudja, hanyadan allunk azokkal, akik 20 evig “ragodnak” az emleken, hogy Marton Laci megkerte oket, simogassak meg a farkat, majd 20 ev utan oriasi vehemenciaval kiall a kozosseg ele, – mintha egy lathatatlan tomeg tobbet tudna segiteni neki a 20 evvel ezelott tortent dolgok feldolgozasaban, mint egy idejeben megtett rendorsegi feljelentes. Sok sikert a “vallalkozasodhoz”. (Ha a Vigszinhazban voltal, atelted Eniko napi abuzusait, akkor is elmehettel volna a rendorsegre meg anonym is, MIERT NEM TETTED MEG???? Miert eppen Martontol, Pressertol vartad volna el a megoldast?)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük