A “22-es”, avagy az első átvert szocialista szépségkirálynő

Manapság úgy megszaporodtak a csillogó-villogó szépségkirálynő választást imitáló rendezvények, hogy a résztvevők hozzátartozóin kívül nem nagyon él ember a hazában, aki nyomon követné, mit, hol, mikor, ki nyert meg. Az elsőre viszont mindenki emlékszik….

“Még ma is csak 49 éves lenne. Ha nem indul el a Miss Hungary szépségversenyen, ma feleség, édesanya és gyaníthatóan Fonyódon él egy családi házban. A sors viszont másképp rendelkezett.”

„Magyarország szépe”

Egy a halála miatt meg nem jelenő interjúban így fogalmazott:

„Véget ért a gyerekkorom. Váratlanul jött ez az egész. Nem is tudom igazán megemészteni azóta se. Akárhová megyek, akármit csinálok, én már nem Molnár Csilla vagyok, hanem A Szépségkirálynő. Elvárják tőlem, hogy minden percben azt a formát nyújtsam, olyan szép és üde legyek, mint akkor ott, a kifutón. Nem megy. Idegileg, lelkileg teljesen kikészültem. Néha már azt mondom: elég a telefonokból, levelekből, ajánlatokból – abbahagyom, nem csinálom tovább. De a következő percben tudom: úgysem lehet. Kaptam az élettől egy szerepet, és ennek meg kell felelnem”

Átvert elvtársnők

A Balaton partjáról, Fonyódról érkezett Molnár Csilla Andrea, 22-es. 17 éves, 176 cm magas tanuló, a Karikás Frigyes Gimnázium Fonyód tanulója. Imádja a táncot és a muzsikát. Ha teheti, szabadidejét mindig erre használja fel. A zsűri véleménye: 10 8 9 10 9 10 10 9 10 10 10 10 7 8 10 10 10 10 10 9. Eddig a legmagasabb pontszámok, gratulálok!

– lehetett hallani Cintula hangját, és ez alapján már egyértelmű volt, hogy ki lesz a győztes. A jelek szerint a zsűri tagjai előre megállapodtak, hogy ki nyerjen, Molnár Csillát elsősorban Ernyey Béla nyomta. Azzal győzködte a többieket, nem lenne jó, ha kiderülne, hogy a zsűriben alkalmilag összeverbuvált, dilettáns emberek vannak, akik össze-vissza pontoznak, ezért a rendes verseny előtt megállapodtak a sorrendben -írja visszaemlékező cikkében az index.hu.

Arról, hogy pontosan miért vette be a gyógyszereket a 17 éves szépségkirálynő, ma is csak feltételezések vannak.

„Az biztos, hogy naiv volt. Szerintem az volt a baj, hogy nagyon sokan körülvették és nagyon sok mindent mondtak neki, kivették az iskolából, de közben semmi nem történt vele”

– emlékezett vissza az egyik versenyzőtárs. Nem tervezte előre az öngyilkosságot, családja és barátai szerint csak fel akarta hívni a figyelmet a problémáira, melyekből nem látott kiutat.

https://www.facebook.com/ujsagmuzeum/posts/347212655800895

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük