Molnár Zsolt (MSZP): Legyen bűncselekmény a jogosítvány nélküli vezetés – egyetértünk!

Molnár Zsolt szerint, a mostani törvények szerint, ha valakit érvényes jogosítvány nélküli vezetésen kapnak  (tehát nem otthon felejtette az okmányt, hanem ténylegesen nincs jogosítványa, vagy eltiltották), szabálysértési bírság kifizetésével mentesülhet a komolyabb következmények alól, és ez nagyon nem jó így.

Nevetséges bírságösszeg

A jelenlegi szabálysértés helyett bűncselekményként javasolja meghatározni az engedély nélküli járművezetést a szocialista országgyűlési képviselő, Molnár Zsolt., mert  most mindössze 45 ezer forintra bírságolhatja meg őket az intézkedő rendőr, ha pedig történik feljelentés, akkor kemény 90 ezer forintra rúghat ez az összeg.
A képviselő utalt a nemrég Károly körúton történt tragikus, halálos balesetre is.
Molnár javaslata szerint – ami az MSZP Facebook oldalán közvetített online sajtótájékoztatóban hangzott el – szükséges lenne a jogosítvány nélkül vezető, vagy eltiltott személyeket szabálysértés helyett büntetőjogi következményeknek alávetni.

“elfogadhatatlan, hogy rendszeresen előfordulnak olyan balesetek, amelyeket jogosítvánnyal nem rendelkező vagy a járművezetéstől kifejezetten eltiltott emberek okoznak.”
Jelezte: “Azért kezdeményezte az ilyen esetek bűncselekménnyé nyilvánítását, hogy nagyobb legyen a visszatartó erő.”

A képviselő elmondása szerint azért kezdeményezte az ilyen esetek bűncselekménnyé nyilvánítását,  hogy nagyobb legyen a visszatartó erő.

<< FRISS HÍRINK>>

Forrás

Témába vág

molnár Zsolt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük