Momentum-fenyegetés: Visszatérünk.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Momentum-fenyegetés: Visszatérünk….

Fekete-Győr András pártelnök körlevelet írt a Momentum-tagoknak, aminek egy példánya eljutott a hvg.hu szerkesztőségébe is. A lényeg: voltak, vannak és terveik szerint lesznek is!

Hirdetés

Momentum-kedvelők, figyelem!

Az áprilisi választásokon elért kicsivel több mint 3 százalék után a parlamenten kívül rekedt Momentum a nyarat belső építkezéssel töltötte, de az ősszel újra kifelé politizálnak, politikai akciókat terveznek, áll abban a levélben, amit Fekete-Győr András pártelnök küldött el a párttagoknak – és amelyik az Index mellett a hvg.hu szerkesztőségébe is eljutott.

A Momentum azt tervezi, hogy a Nolimpia-kampány után újra ők tematizálják majd a közbeszédet.

„Olyan központi témát kerestünk, ami amellett, hogy önazonos (hiszünk benne!), akciósítható és az átlagember számára is húsbavágó, megpróbálja kiléptetni a Fidesz által kreált migrációs mederből a folyót, és átterelni a sajátunkba”

– írta Fekete-Győr a tagoknak.

Ez a téma az oktatás

Manapság szinte mindenki ki van szolgáltatva a hatalomnak. Annak a hatalomnak, aminek nem számít a holnap, ami csak a tegnappal és a mával törődik, miközben ellehetetleníti, ellopja, és elveszi tőlünk a jövőnket. Halat ad, abból is rossz minőségűt, és nem tanít meg sem horgászni, sem horgászbotot készíteni. Pedig Magyarország legfontosabb nemzeti kincse maga az ember.

Fekete-Győr szerint ma Magyarországon nem szabad az oktatás, nem szabad a tudás, nem szabad a polgár.

Itt szinte mindenki a múlt és a jelen foglya, keveseknek van jövője.

Három fronton fognak lépni az oktatás témakörön belül a pártelnök szerint:

  1. Társadalmi építkezés (“Dumbledore serege”)
  2. Politikai akciók
  3. Iskolai és egyetemi hangulatkeltések

Életre hívnak egy rendszeren kívüli, önképző hálózatot, ahol a holnapra készítik fel a résztvevőket, nekimennek a rendszer oktatáspolitikájának különféle akciókkal, valamint hátteret és erőforrást biztosítanak alulról, diákok és hallgatók által szervezett gerilla akcióknak.

Kitartónak kell lennünk, mert egy ügyet megépíteni, egy témát felépíteni rengeteg munka, energia és idő. Ez nem egy 30 napos aláírásgyűjtési kampány lesz, hanem egy nagy közös, kitartó menetelés, mely során bemutathatjuk, hogy mi a Momentumban a biztos jövő Magyarországát építjük – a múlt századi rendszernek pedig Orbán Viktorral az élén mennie kell.

Írását Fekete-Győr azzal zárja, hogy

Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!

Információk szerint a Momentum politikai akciói a jövő hét elején, az iskolakezdésre időzítve kezdődnek.

(forrás: hvg.hu)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.