Momentum: Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez! - Városi Kurír

Sorting by

×

Momentum: Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez!

Magyarország európai ügyészséghez történő csatlakozását kezdeményezi a Momentum – közölte Fekete-Győr András, az ellenzéki párt frakcióvezetője és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Donáth Anna szerint nincs annál fontosabb, minthogy Magyarország hazahozza az uniós forrásokat

A kormány azonban folyamatosan harcol az EU-val, ahelyett, hogy leülne a tárgyalóasztalhoz. Donáth közölte, nem a veszélyhelyzet meghosszabbításán, hanem annak a feloldásán kellene dolgoznia a kormánynak, hogy az emberek ne érezzék a folyamatos létbizonytalanságot.

Az EP-képviselő a gazdasági válságból kivezető egyedüli kiútnak nevezte az uniós források lehívását. Ne drága piaci hitelekkel éljünk! – szólított fel.

Donáth Anna azt mondta, a források lehívásához az EU antikorrupciós garanciákat vár a magyar kormánytól.    

Fekete-Győr András, a Momentum frakcióvezetője szerint az uniós ügyészséghez történő csatlakozást kezdeményező országgyűlési határozati javaslat arról szól, hogy azok a pénzek, amelyek magyar tanároknak, ápolóknak, mentősöknek, munkavállalóknak járnak, ne “az Orbán család valamelyik perselyébe” érkezzenek meg, hanem a magyar emberekhez.

A közelmúltban bejelentett kormányzati intézkedéseket történelmi méretű megszorításnak, kétezermilliárd forintos Orbán-csomagnak nevezte, amely szerinte pénzt vesz ki a magyarok pénztárcájából akkor, amikor bankolnak, telefonálnak, vagy utaznak.

Elmondta, ha Magyarország hozzájutna a helyreállítási alapból neki járó 2500 milliárd forinthoz, akkor nem lenne szükség megszorításra sem.

(MTI)

Momentum: a 2023-as költségvetésben megy minden ugyanúgy tovább, ahogy eddig

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.