Mint arról már beszámoltunk, ellentmondásokban gazdag interjút adott a békéscsabai Behir.hu-nak dr. Varga István, a decemberben létrehozott államközeli médiaóriás, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának elnöke.

Független vagy ellenzéki irányultságú sajtótermékekből tájékozódik

A negyedórás beszélgetés leginkább meglepő részei azok, ahol az egykori fideszes országgyűlési képviselő, a 476 kormánypárti orgánumot magába foglaló, nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánított médiaalapítvány vezetője saját olvasási szokásairól mesélt. Kiderült, Varga ugyanis jórészt független vagy ellenzéki irányultságú sajtótermékekből tájékozódik:

- Hirdetés -

“Keresztény, konzervatív, kormánypárti ember létemre én Élet és Irodalmat járatok, én Magyar Narancsot olvasok, Népszavával kezdek – mert most még nincs Magyar Nemzet -, ha jó tollú cikket, glosszát akarok elolvasni.”

Nem titkolta, az interneten sem a lakájmédiát keresi azonnal

“Az újságíróinkon múlik, hogy ennek a tartalmi része is pozitív legyen, és azt mondhassuk pár év múlva, hogy kialakult egy keresztény, nemzeti, konzervatív újságírás, és hogy a másik oldalon is elolvassák a mi újságjainkat, megnézik az internetes portáljainkat, és nem következik az be, hogy – gondolom ön is, meg én is – először az Indexet szoktuk elolvasni, nem pedig az Origót.”

Majd még hozzátette:

“A keresztény, nemzeti, konzervatív újságírásnak, annak ellenére, hogy eltelt 30 év a rendszerváltozásból, nem sok követőjét látom, illetve igényes, jó tollú újságírókat – és nem kell megsértődni, de nyugodtan mondhatom – inkább a másik oldalon látok. “

Még sok mindenről beszélt, de az most már nem érdekes

Az ügyvéd ugyancsak belecsaphatott a lecsóba, mert hétfő estére kiderült, hogyan is működik a pártban a cenzúra. Valószínűleg igencsak kicsapta a biztosítékot Varga őszinteségi rohama, magas helyről megküldték számára a selyemzsinórt. Csak annyit mondhatott a telefonban: értettem.

Varga érthetett az üzenetből – lehet hogy gyorsan súlyos beteggé nyilvánította magát – s még hétfő este felhívta az MTI-t és bejelentette: lemond a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöki pozíciójáról:

“Bejelentette lemondását Varga István, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) kuratóriumi elnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.”- írta az MTI 20-óra 28-kor. Indoklás nincs, azt még fogalmazhatják.

Nem hagytak sok időt „elvtársai” a morfondírozásra, tette amit „bűne” miatt tennie kellett

Még szerencsésnek is mondhatja magát: nem kellett egyik ujját sem levágnia. Elnöki tündöklése igencsak rövid életű volt, megtanulhatta, ha még nem tudta volna: abban a családban, ahol neki lapot osztottak, ott nincs helye az igazmondásnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét