Sorting by

×

Mondjad! – Felelek – Játék Orbán Viktorral az Orbán-rádió nyomán

Péntek reggel elaludtam, kihagytam a miniszterelnök reggeli fecsejét, de sebaj. A Telex pontokba szedte Orbán Viktor gondolatait, s ez módot ad nekem egy új játékra: ennek alapján Mondjad! – Felelek meccset játszom a miniszterelnökkel. Bohóság, tudom, de minden héten kész vicc az egész interjú, az én módszeremmel közösen viszünk bele némi színt.

1./ Dermesztő dolog volt az őszödi beszéd

Bele a közepébe! Tizenöt éve hangzott el az őszödi beszéd, ez alkalomból a miniszter-elnök megemlékezett az eseményről. Amint mondta, a beszéd (és ami utána jött) dermesztő dolog volt, és a szónok (milyen szörnyű!) még ma is aktív a magyar politikában. Orbán Viktor ezzel kezdte a reggeli interjút – mintegy vázolva a választási kampány nyitányában a Fidesz fő mondanivalóját. Frissíthetne kicsit! Beszélhetne például az egészségügy, az oktatás, az önkormányzatok állapotáról és fejlesztéséről, termelékenységi lemaradásunkról, az ország eladósodásáról és más apróságokról, közös dolgainkról. De inkább Gyurcsány Ferencről mesélt.

Erre mondaná Kardos doktor a Bujtor-filmek hőse, hogy „Nagyatyaúristen!“

2./ A migráció és a járványok, (valamint a nemzeti konzultációk) kora következik

A kormány megkérdezi az embereket az életüket érintő fontos dolgokról, hiszen a migráció és a járványok kora következik. És a hitelmoratórium fenntartásáról is megkérdezték az embereket. Nagyon nagy sikerrel vezette be ezt a nemzeti kormány. (Kár, hogy a nemzeti konzultációkon összeszedett válaszokat pedig senki meg nem számolja, senki nem is ellenőrzi. Valaki mond egy számot és az lesz a nyerő.) Ennél fontosabb azonban, – hangsúlyozta a kormányfő -, hogy

az Alaptörvény pedig állja az idők viharát.

No, ha Orbán mondja, csak igaz lehet! Naná, hogy állja! Mit sem számít a kilenc módosítás az idők vihara alatt. Jogászok és ellenzékiek szerint mellesleg az Alaptörvény eleve jogellenes módon, jogellenes tartalommal született, s ezért érvénytelen, de ezt a vitát nem most és nem itt fogják lefolytatni, hanem majd a szavazófülkében. A gránitba vésett Alaptörvény áll, és kész.

Nagyatyaúristen! – mondaná Kardos doktor.

3./ A nyugati piac a fontos, nem az EU-s támogatások

Na ez igaz! A piac valóban sokkal fontosabb! De azért az a 2500 milliárd forint támogatás és a 3400 milliárd lehívható (de a kormány által eddig elutasított) olcsó hitel is kellene, ha képesek lennénk tisztességesen megfelelni a folyósítás feltételeinek. De Orbán nem akarja, hogy neki bárki feltételeket szabjon a támogatások elköltését illetően. Az EU semmiképp a jogállamisági nyavalygással! (Inkább kilépünk!) Egyebek-ben kell a pénz, tehát a kormány drágább hitelt vesz fel a pénzpiacon, mert annak elköltésébe a hitelezők nem kotyognak bele, csak a kamatot szabják meg, azt meg nem Orbán fizeti, hanem a magyar adózók. Slussz. Ennyi gazdaságpolitikai bölcsesség elég az ország finanszírozásához. De mondott ő azért ehhez eredeti orbáni kiegészítést is, hogy minden világos legyen:

„Az EU-ban azért kell ott lennünk, mert csak így tudjuk eladni a nyugati piacon a mi munkánkkal előállított termékeket. De az LMBTQ-témában nem szabad engednünk Brüsszelnek, ne mehessenek be a propagandisták az iskolákba.“

– idézte a Telex. Így válik az LMBTQ téma nemzetközi gazdasági-politikai tényezővé.

Nagyatyaúristen! – mondaná Kardos doktor.

4./ A kormányfő nem akar senkit lebeszélni a maszkviselésről, de nem ez a kulcs, ha-nem az oltás.

Ez kedves. Orbán Viktor arra biztat mindenkit, hogy oltassa be magát. De a kormány nem teheti általánosan kötelezővé az oltást,

„mert ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”.

Orbán Viktor, minden kérdések szakértője, (politikai gasztroenterológus, népi lélekgyógyász, virológus) tudja, hogy a gyerekek kötelező oltásait is csak azért adhatják be az orvosok, mert a kicsik tehetetlenek a felnőttek manipulációival szemben. Hej! Az a „magyar gyomor“!

Nagyatyaúristen! – mondaná Kardos doktor.

5./ A pápával folytatott beszélgetés során „kerültük azokat a kérdéseket, amiben nem értünk egyet”

Nagyon helyes! Amiben kibékíthetetlen vita van, mint például a menekültekkel való bánásmód vagy a szexuális kisebbségek kezelése tárgyában, arról nem lehet és nem kell konstruktív csevejt folytatni a Szentatyával. De egyetértettek a családok kérdésében. Keményen fogalmazott a pápa: a család az apából, anyából és gyerekekből áll, és pont. Azt vajon hozzátette, hogy azért a más hajlamúakat sem kell kiátkozni? Mert a repülőgépen Szlovákia felé mondott ilyesmit. Orbán szerint a lényeg:

„A pápa meg akart minket látogatni, fontosak vagyunk neki. Ez felértékeli Magyarországot.“

Hogyan? Nem a híres fideszes bértollnok, az ötös számú tagkönyv birtokosa írta a katolikus egyházfőről, hogy „demens vénember“? A látogatása mégis felértékelné Magyarországot? Remélem, a lovagkereszttel kitüntetett szerző azért nem vett részt a pápai misén!

 

Mondjad! - Felelek - Játék Orbán Viktorral az Orbán-rádió nyomán

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.