Monnyon le..! Most éppen a MÁV-Start vezérigazgatója – félő, hogy nem teszi ……

100 Intercity-vonatra ismét nem fértek fel az utasok az ünnepek kezdete óta – a Közlekedő Tömeg Egyesület  közleményében a MÁV-Start vezérigazgatójának azonnali lemondását követeli.

A MÁV-Start most sem készült fel az ünnepi forgalomra:

december 21-e óta 100 Intercity-vonatra fogytak el a helyjegyek. A Győr, Nyíregyháza, Miskolc, Szeged, Pécs, Zalaegerszeg, Kelebia, Lőkösháza és Biharkeresztes felé közlekedő járatok is megteltek. Bár a vasúttársaság előzetesen azt ígérte, hogy növelik a vonatok kapacitását, valójában számos járatra feleannyi kocsit sem kapcsoltak, mint amennyi szükséges lett volna. Több tucat vonatról hiányoztak az első osztályú kocsik is.

Új MÁV-rekord: Budapest – Albertirsa 361 perc! – Hungarikum

A Közlekedő Tömeg Egyesület eddig három alkalommal hívta fel a MÁV-Start figyelmét a megtelt Intercity-k súlyos problémájára: a szeptember 1-jei iskolakezdés alkalmával, az október 23-ai hosszú hétvégén, illetve a november 1-jei hosszú hétvégén. Minden alkalommal hangsúlyoztuk, hogy megoldást csak a forgalomból kivont kocsik üzembe helyezése, új járművek vásárlása, illetve a csúcsidőszakon kívüli vonatok jegyárainak további csökkentése adhat.

A probléma gyökere Csépke András vezérigazgató személyes projektje,

az IC+ kocsik építése. 2016-ra 50 ilyen vasúti kocsinak kellett volna elkészülnie, ebből azonban ma mindössze 3 darab szállít utasokat. A projekt nem halad, és mivel

“a MÁV-Start valamennyi erőforrása ezen dolgozik”,

nem marad elég kapacitás a meglévő járművek karbantartására, így egyre kevesebb az üzemképes kocsi. Emiatt fordul elő egyre gyakrabban, hogy nincs elég férőhely a vonatokon, és nem férnek fel rájuk az utasok.

Ötödször is nekiveselkedhet a kormány a MÁV és a Volán egyesítésének

Miután felhívtuk erre a figyelmet, a MÁV-Start első embere perrel kezdte fenyegetni egyesületünket – érdemi reakciót nem kaptunk. Csépke Andrást ezért meghívtuk egy televíziós vitára, melyet az utolsó pillanatban lemondott.

Vezérigazgató úr továbbra is tagadja a problémák létezését.

Valójában azonban a Csépke András vezette MÁV-Startnál néhány hónapon belül negyedjére fordul elő, hogy több tucat vonatra nem férnek fel az utasok – az elmúlt napokban összesen 100 ilyen járat volt. A Közlekedő Tömeg Egyesület ezért a MÁV-Start vezérigazgatójának azonnali lemondását követeli.

(forrás: mti os)

Vége a “100 kilométernél rövidebb távolságra, egy útra szóló jegyekkel” – lecsapott a MÁV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük