Morvai Krisztina tiszta erőből nekiment a “Mi kis falunknak”

Morvai Krisztina pechjére pont a Pilisszentlélek nevű faluban vásárolt magának “hobbit”, ott, ahol az RTL Klub népszerű sorozatát, a Mi kis falunk címűt forgatják. Íziben harcot indított a stáb ellen, amibe azonnal pártpolitikát is belelátott.

A harcos jogász,

európai parlamenti képviselő rögtön átlátott a szitán és felismerte a jogsértések sokaságát. Egy darabig tűrt, aztán felvette a kesztyűt és minden létező fórumon megtámadta az RTL Klub forgatási engedélyét.

Fel nem fogja ésszel, hogy miért

“pont ezt az emelkedett hangulatú, kiemelkedő nemzeti kincset jelentő települést szemelték ki egy ilyen »primitív« sorozat forgatási helyszínéül”.

A “tarthatatlan állapot”

A P.S. írta meg, hogy Morvai Krisztina levélben fordult a “tarthatatlan állapot” miatt Völner Pál országgyűlési képviselőnek, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal vezetőjének, valamint az esztergomi önkormányzat minden illetékesének megküldött.

Az RTL Klub A mi kis falunk című (rendkívül primitív, igénytelen) filmsorozatának immáron több éve, májustól októberig tartó napi rendszerességű forgatása miatt a festői szépségű, elvben csendes zsákfalu gyakorlatilag élhetetlen. A nagylétszámú stáb folyamatos jelenléte és hangoskodása, a felhasznált járművek és műszaki eszközök keltette szinte folyamatos és elviselhetetlen zaj, a lakosok mozgásszabadságának és személyes szabadságának folyamatos és jelentős korlátozása a tulajdonhoz való jogot, az emberi méltóságot és a fentebb felsorolt alkotmányos jogokat oly mértékben sérti, hogy jogászként meggyőződésem: e filmforgatás tűrhetetlen, megengedhetetlen és jogsértő

A jogász a 2004. évi II. törvényre és egy 2016-os kormányrendeletre hivatkozva kéri, hogy a települési önkormányzat által vélhetően forgatáshoz megadott hozzájárulást haladéktalanul vonják vissza és a továbbiakban hasonló hozzájárulást Pilisszentléleken történő rendszeres, illetve huzamos filmforgatáshoz se “A mi kis falunk”, se más film vonatkozásában ne adjanak ki.

Részlet a “műből”:

Nincs lehetőség a falun belüli szabad mozgásra sem, a naponta többszöri lezárások miatt egy kiló kenyér megvásárlása is tervezhetetlenné válik, magam láttam több ízben, hogy például a falu idős lakói megalázottan, csalódottan ballagnak hazafelé, mert nem sikerült elintézni, amit szerettek volna. De láttam már a könnyeit visszatartó, mélyen megalázott olyan idős asszonyokat is, akik a faluban összefutva néhány szót váltottak volna egymással, de a stáb rájuk ripakodott, hogy ne merjenek beszélni, mert „felvétel van”.

Nem mindenki osztja Morvai véleményét

Az említett orgánumban megjelent cikk alatt a következő hozzászólás olvasható, melyből kiderül, nem minden helyi osztja a képviselő teljesen elfogulatlan véleményét:

“Jól sikerült ez az írás, csak kár, hogy egy nagy hazugság az egész. Krisztinát még nem láttam sétálni, de igazából azt sem tudtam eddig, hogy a faluban lakik. A 300 lakosból nem hiszem, hogy sok mindenkit zavarnának, mert:
1. Bármely falusi mehet statisztának (természetesen nem ingyen)
2. Kedvesek barátságosak –> Amikor “”lezárnak”” egy utcát és “”kijárási tilalmat”” rendelnek el, akkor megkérnek, hogy durván 2 percig legyünk türelmesek, mert SZERETNÉNEK felvenni egy jelenetet.
3. A boltnak és a kocsmáknak hihetetlen nagy forgalmat hoztak így a boltban már egyre több mindent lehet vásárolni, tehát az öreg nénikék, nemcsak 1 kg kenyérhez jutnak hozzá.

4. Egyáltalán nem hangoskodnak,

DE ha hangoskodnának, szerintem az sem zavarná a falusiakat, mert itt mindenki készíti a téli tüzelőjét (hisz nincs vezetékes földgáz), illetve füvet vág, füvet kaszál.

5. Tisztántartják a falut, amit ugye nem értünk tesznek, de Esztergom városának FIDESZES vezetése, ezt valahogy elfelejti megtenni.
6. A focipályát megint lehet használni, hisz készítettek feljárót, levágták a GAZT.
7. Az iskola már évek óta üresen áll szóval nem tudom, hogy honnan vettétek azt, hogy itt bárki is a falusi iskolába járna.
8. A forgatás végén a falu összes lakójának adnak kupont a kocsmába, amit bármilyen italra beválthatnak.
9. Bármely színésszel, stábtaggal lehet fotózkodni, beszélgetni.
10. A kakaós briósnak állított szobor csak a forgatás alatt van a faluban és akkor is csak akkor van kitakarva, amikor valamilyen jelenetet rögzítenek.

11. A falusiak szeretik a sorozatot. :)

Szóval röviden: Ha Krisztinát zavarja az, hogy a falusiak kereshetnek egy kis extra pénzt, jobban megy a boltosnak, kocsmárosoknak vagy hogy tisztább a falu, akkor nyugodtan költözzön tovább mondjuk egy barlangba. :) (Egyébként volt egy nagyon szép esküvő a faluban, kb. 1 órát töltött a násznép a faluban, de ennek ellenére aznap a stáb felszívódott, nehogy zavarják a menyegzőt.)

Viszont tök jó, hogy végre előkerült a falu. Így már az évtizedek óta fennálló problémákat orvosolhatja a fidesz:

– Nincs fűtés a templomban
– A kétsávos aszfaltozott út mára már egysávossá csökkent, illetve akkora kátyúk keletkeztek, amik simán kitörik bármilyen autó kerekét.
– Ritkán jár a busz. (Nem használom) (Az egyik buszmegállót fel kellene újítani)
– Az emlékmű hihetetlenül leamortizálódott. (Sajnos nem tudom, hogy az 1848-as vagy 1956-os hősöknek állították, mert olvashatatlan)
– Sok éve ígértek játszóteret (Gyerekeknek :) )

Most sajnos csak ennyi jutott eszembe, de a helyiek biztos tudnának még mesélni/írni. :(
(Egy utolsó megj.: a sorozat csak annyira lett sikeres, hogy a fideszes csatornáknak egyik műsora sem közelíti meg a “A mi kis falunk” nézettségét. Bár gondolom a Soros emberei pumpálják a számokat igaz? :))) )

Üdv,
Egy pilisszentléleki lakos”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük