Morvai “Pesti Srác” díjat kapott – és most jön a java – Wittner Máriától

Wittner Mária adta át Morvai Krisztina EP képviselő munkájának elismeréséül az 1956 – Pesti Srác díjat az Adler kávéházban, a Budaörsi Polgári Kaszinó rendezvényének végén. 

A “halálraítélt 1956-os szabadságharcos”

A Pesti Srác Alapítvány kuratóriuma nevében megszólaló Wittner Mária, vagy ahogy néhányan “becézik” véres Mariska, adomázott kicsit a börtönévekről, de hamar áttért az Európai Unióról alkotott véleményére

Megtudhattuk, hogy a váci fogház -férfi börtön volt, Wittner Kalocsán ült- felkérte a szabadságharcost, hogy legyen az ott készülő múzeum védnöke.

Egy hirtelen vágással

a vendég méltatása helyett az Európai Uniót kezdte fikázni a hős asszony! De még, hogy, milyen cizelláltan:

“ahol a szívcsakra van, ezt akarják, a szívcsakrát! Az fogja uralni a világot. Csakhogy mi magyarok kaptuk a szívcsakrát, mert mi befogadó nemzet voltunk mindíg és nem gyarmatosító és nem raboltuk körbe a fél világot azért, hogy utána elkezdjünk diktálni másoknak….. Odadobtak a Szovjeteknek, de még azok is különbek voltak, mint ezek! Azok nem mondták, hogy az uborka mellé tegyünk egy vonalzót, hogy egyenes legyen!….

Folyt az elmeorvosért kiáltó szó a díjátadó szájából

“Ugyan olyan harcos vagy, mint én”

“Az 56-os Világszövetség szokott kitüntetést adni olyan embereknek, akiknek gerince van…”

-fordult végre Morvaihoz-  a saját hatása alá került 56-os hős. Kisebb csetlés-botlást követően megtalálták a kitüntetést a maga valójában, amit a meghatott díjazott át is vett.

Zavaros magyarázat következett egy “nem megvesztegetésnek szánt” lyukas-zászlós 500 forintosról, amit nem lehet elkölteni, mert a “vizitdíj automata” sem vette be.

Morvai szerint

“ennél meghatóbb dolog nem történhetett volna vele”

Wittner visszaragadta a mikrofont, mert ki tudja, mikor kaparinthatja meg újra. Az maradt még általa kimondatlanul, hogy Nagypénteken tudta meg, hogy törvénytelenül ítélték halálra.

“A bocsánatkérés szavatossága lejárt, de az isteni igazságszolgáltatást nem tudják lekenyerezni…”

üzente végszó gyanánt valakiknek.

Wittner beszéde tragikomikus példája a régi színész mondásbak:

“Milyen jól nézel ki, de most beszéljünk inkább rólam!”

(forrás: OS)

Wittner Mária akasztást vizionál

Magyarország 2019-től Morvai-mentes övezet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük