Mosolyogjon a polip úrra (és fizessen 2 dollárt)! Sosem hinné, mi történik…

Meglepőbb konkurenciája akadt a kameramanok és fotográfusok kasztjának. Kameradogról már hallhattunk, de most már itt az octográfus… Új-Zélandon, az aucklandi Kelly Tarlton’s Sea Life Aquarium gondozói figyeltek fel a “Rambo” nevű polip tehetségre.

Rambo, a polip

felfedezéséig az akváriumban lebzselt, a turisták pedig megnézegették, aztán továbbálltak. De mi történik, ha az akvárium üvegéhez belülről egy vízálló kamerát erősítenek? Nos, ez legfeljebb egy víz alatti akadály lett volna a sokkarú állat számára, hacsak…

A gondozók elkezdték tanítgatni Rambót, hogy ha a piros gombot megnyomja a készüléken, akkor azzal exponál. Igazából nem azt magyarázták el neki, hogy mit jelent az exponálás, hogyan készül a fotó, vagy mi a különbség a hajdani apparátok és a mai digitális csodák között.

Arra vezették rá az átlagosnál intelligensebb jószágot, hogy érdemes adott jelre gombot nyomni, mert a kedvenc rák-csemegéjét kapja a mutatványért. Rambo szereti a rákot, tehát buzgón exponálni kezdett. Mindössze háromszor kellett megerősíteni ezt a viselkedést, és a tehetséges/falánk polip megértette, mi a feladat!

Ezután már jöhetnek a turisták, akik 2 dollár befizetése ellenében bármikor készíttethetnek magukról egy-egy képet Rambóval, a mélytengeri sokkarúval. Ez már igazi turista-attrakció.

Itt a turistaszezon! Ha olvasóink közül valaki nyáron mondjuk a velencei Szent Márk térre vetődne, és éppen nem akadna olyan segítőkész emberre aki lefotózná a családot, még ne keseredjen el. A habokból éppen kikelő polippal is érdemes próbálkozni, hátha Rambo nincs egyedül fajában. Rák-csemege legyen nálunk!

Forrás: npr.org

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük