Jakab Péter, a Jobbik képviselője azzal a hiánypótló ötlettel állt elő, hogy Orbán-szobrot akar állíttatni a miniszterelnöki faluban, Felcsúton. A gondolatot tett követte és a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtotta módosító indítványát az ügyben.


Kövér házelnök megvétózta….

Az ellenzéki képviselő Orbán Viktor szobrára a kormányfő felcsúti házánál, 100 ezer forintot különített volna el a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs büdzséjéből. A maradék összeget Mészáros Lőrinccelpótoltatatta volna ki – írta a 24.hu.

Jakab ezzel indokolt.

Minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze 100.000 Forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se.

A kövéri reakció….

az Országgyűlés tekintélyét sérti, ezért az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/201. (II. 24.) OGY határozat (a továbbiakban: HHSZ) 29. § (3) bekezdés b) pontjában biztosított jogomnál fogva az indítványt visszautasítom.

A képviselő közösségi oldalán így ír az ötletéről:

“Nem lesz Orbán-szobor. Legalábbis nem százezerért 🙂

Kövér Lászlónak nincs semmi humorérzéke. Szerinte ismét megsértettem az Országgyűlés tekintélyét azzal, hogy költségvetési módosító javaslatot nyújtottam be azért, hogy Orbán Viktor felcsúti háza előtt legyen Orbán-szobor. Igenis minden bukott diktátornak jár egy szobor, hogy a bukásakor legyen mit ledönteni. A lehető legkisebb módosítható összeget – százezer forintot – jelöltem meg az alkotásra, jelezve, a fennmaradó költséget biztosítsa Mészáros Lőrinc. Kövér elvtárs ugyanakkor nem adott lehetőséget a szavazásra mondván, a javaslattal megsértettem a parlament tekintélyét, ezért az indítványomat elutasította. Hogy melyik része volt sértő, nem árulta el, valószínűleg a megjelölt összeg. Vagy az, hogy Orbán Viktor meg fog bukni.

Ami biztató: a fideszesek elolvassák a módosítókat, és nem olvasatlanul mondanak nemet évek óta a Jobbik több száz beadványára, amelyekben kórházakra, iskolákra, utakra, bérekre, nyugdíjakra kérünk több pénzt. Tudatosan mondanak nemet a magyar emberekre. Ezért fogjuk azt a szobrot ledönteni. Legfőképp a fejekben. Mert minden rezsimnek van egy közös jellemzője: mindegyik megbukik.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét