Most figyeljen! Babiš kérte, Orbán teljesíti: Csehországból a határzár ellenére lehet jönni-menni!

A cseh állampolgárok negatív teszteredménnyel szeptember elseje után is beléphetnek Magyarországra – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

Szijjártó Péter közösségi oldaláról kiderül,

nem járványvédelmi megfontolások vezettek ehhez a döntéshez. A miniszter azt írta:

ma Bledben Andrej Babiš cseh miniszterelnök azt kérte Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy azok a cseh állampolgárok, akik szeptemberre már lefoglalták magyarországi szállásukat, továbbra is beutazhassanak Magyarországra.

Az új szabályozás kitárgyalása során a biztonsági garanciákat megkapták – folytatta Szijjártó –, így

öt napnál nem régebbi negatív teszteredmény esetén keddtől is beengedik azokat a cseh állampolgárokat, akik már korábban szállást foglaltak maguknak Magyarországon.

“Ma Bledben Andrej Babiš cseh miniszterelnök azt kérte Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy azok a cseh állampolgárok, akik szeptemberre már lefoglalták magyarországi szállásukat, továbbra is beutazhassanak Magyarországra. Az új szabályozás kitárgyalása során a biztonsági garanciákat megkaptuk, így öt napnál nem régebbi negatív teszteredmény esetén holnaptól is beengedjük azokat a cseh állampolgárokat, akik már korábban szállást foglaltak maguknak Magyarországon.” – írta Szijjártó az oldalára.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/196062065219685

A rendelet szerint…..

A járványügyi határellenőrzés szigorításáról szóló, kedden életbe lépő rendeletek szerint nem magyar állampolgár nem léphet be a szeptember 1-től az országba, kivéve, ha állandó, vagy 90 napon túli magyarországi tartózkodási engedélye van (ez esetben a családtagok is beléphetnek), ha itt dolgozó sportoló vagy sportszakember, ha szállítmányozó, aki teherforgalmat bonyolít, ha hivatalos látogatáson lévő személy, vagy mindazok, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt fél évben elkapták a Covid-19 betegséget.

Külföldi tehát csak úgy, például turistáskodni nem léphet be elvileg az országba. Kivéve, ha cseh.

Egy hozzászólás itt: “Most figyeljen! Babiš kérte, Orbán teljesíti: Csehországból a határzár ellenére lehet jönni-menni!

 • Avatar
  2020.09.01 - 06:41
  Közvetlen hivatkozás

  De, ha magyar és hónapokkal ezelőtt lefoglalta a repülőjegyét és még rendelkezik is 3 napnál nem régebbi negatív teszttel akkor sem mentesül. Muszáj neki vagy karantén vagy a hazai teszt.
  És ez jártatja a száját, hogy mennyire a magyarok érdekeit nézik. Vicc ország vicc kormánnyal csak röhögni nincs kedvünk.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük