Most kapaszkodjanak! – Tiborcz István: “nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”

“Én eredetileg sem egy-két évre, hanem inkább tíz-húsz évre terveztem, vagyis tényleg hosszú távú befektetői szemlélettel közelítettem a szektorhoz” – mondta Tiborcz István, Orbán Viktor veje, BDPST Zrt. tulajdonosa Portfoliónak adott interjújában a  A beszélgetést a 24.hu szemlézte.

Tiborcz az interjú során nem kapott a vagyonosodására vonatkozó kérdéseket

Tiborcz a koronavírus-járvány okozta válsággal kapcsolatban elmondta: nem bánta meg, hogy a turizmusba fektetett.

Eredetileg sem egy-két évre, hanem inkább tíz-húsz évre tervezett, vagyis tényleg hosszú távú befektetői szemlélettel közelített a szektorhoz

– magyarázta a Portfolionak. Elárulta azt is, hogy elkészült a turai Schossberger kastély, és a BOTANIQ Turai Kastély nevet kapta. A projektről mesélve elmondta, a BOTANIQ 19 szobás szálloda és exkluzív rendezvényhelyszín, amely kiválóan alkalmas esküvők, konferenciák, tréningek megtartására.

„Természetesen, ha rólam van szó, akkor fokozottan érdekes, hogy lesznek-e nálunk egyéb rendezvények, de őszintén mondom, hogy nem erre alapozzuk a modellt. Úgy fogalmaznék, hogy mindenképpen piaci szereplőként értelmezzük magunkat”

– tette hozzá. A terveik szerint július 15-én nyitják a szálloda foglalási rendszerét.

“…nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.”

A beszélgetésben szó esett arról is, hogy Tiborcz április végén kiszállt az Appeninn Nyrt.-ből. A döntésről úgy nyilatkozott:

„Az Appeninn eladása mögött egyértelmű szándék állt, és nem a legjobb piaci időpontot kerestem. A cég menedzsmentje állami forrásra pályázott és nyert is. Megítélésem szerint ezt nagyon helyesen tette, hiszen ha nem így tesz, nem szolgálja a cég érdekeit, hátrányba kerül a többi piaci versenytársával szemben, illetve megfosztja kisbefektetőit is az e források segítségével megvalósított fejlesztések hosszú távú üzleti hasznától.

Én azonban úgy ítéltem meg, hogy nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.”

Arról, hogy a befolyt összeget, milyen befektetésekre költötte, annyit árult el:

„még nem született annyi döntés, hogy azonnal elköltöttem volna a befolyt vételárat, de az igaz, hogy most dinamikus a piac, vannak lehetőségek, mi is folyamatosan figyeljük a kollégáimmal a piacot.”

Az viszont kiderült:

„ingatlanok fejlesztésével foglalkozó vállalkozásként”

egyéb szegmensekben is gondolkodnak, ilyen például a rozsdaövezetek rehabilitációja.

A teljes beszélgetést a Portfolion olvashatja el.

agyevő amőba

Egy hozzászólás itt: “Most kapaszkodjanak! – Tiborcz István: “nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük