Most kiderül, mi az aktuális ukáz – élőben indul a Kormányinfó!

A járványügyi szabályok enyhítése biztosan nem volt napirenden a kormány szerdai ülésén, inkább szigorításra lehet számítani, amit a most kezdődő Kormányinfó témája lesz.

Lássuk!

A járványügyi helyzettel kapcsolatos döntésekről is beszámol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki Kormányinfón.

A kormány úgy ítéli meg, hogy a hatályban lévő szabályokon való változtatás kockázatos, ezért fenntartjuk a jelenlegi változásokat a zenés rendezvényekkel kapcsolatban.

– jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Ezt azt jelenti, hogy augusztus 15. után sem lehet majd 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani.

A zenészszakmát, akik nehéz helyzetbe kerülnek 5,3 milliárdos támogatási programmal segíti a kormány

Garázskoncert-sorozat indul, mindenki által elérhető lesz.

A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le. Kiemelten gondolnak a cigányzenészekre, jelentős részt kapnak az 5,3 milliárdból.

Korábban már több előadó is megszólalt

azzal kapcsolatban, hogy a kormány ennyire elhúzta a tömegrendezvényekkel kapcsolatos döntést. Majka például kettős mércét emlegetett a kormány részéről, amiért focimeccseket simán megtartottak akár 20 ezer ember előtt is, de egy Budapest Park-os nagykoncertet nem engednek.

Az már két héttel ezelőtt kiderült,

hogy elmaradnak a Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is.

holokauszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük