Most már minden gondunk megszűnik! Épül az első Orbán-MHSZ sporttelep

Lerakták az első honvédelmi sportközpont alapkövét pénteken Balassagyarmaton. Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos az ünnepségen azt mondta, az esemény egy új korszak kezdetét is jelképezi a magyar fiatalok hazafias és honvédelmi nevelésében.

A korábbi új korszakról

Aki egy kicsit is emlékszik a kádár-rendszerre, annak nyilván “megvannak” még az MHSZ (Magyar Honvédelmi Sportszövetség) székházak, sporttelepek. Ezeken a helyeken fillérekért hódolhattak a fiatalok szenvedélyüknek, vagy akár megszerezhették a jogosítványt is. Tévedés ne essék, ettől még a többség ugyanúgy fázott a sorkatonaságtól mintha nem is az MHSZ kebelén nevelkedett volna. (VÁROSI KURÍR 2020 02.17)

Újratöltve a Honvédelmi Sport Szövetség, az MHSZ?

A kormánybiztos közölte:

a kormány döntése alapján valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont. Az első ütemben 40 településen mérték fel a helyszíneket, a programhoz az önkormányzatok biztosítják a közművesített telkeket.

Három ütemben valósulnak meg a beruházások,

az első öt helyszínen már kiválasztották a kivitelezőket. A létesítmények fő célja, hogy erősítsék a sportlövészetet, de küzdő- és technikai sportokat is lehet majd ezekben gyakorolni, és a sportközpontok kiválóan alkalmasak lesznek arra is, hogy építsék a helyi közösséget – mondta Simicskó István.

A honvédelmi sportközpontok erősítik a gyerekek, a fiatalok kötődését a szülőföldhöz, a hazához, így a létesítmények a hazafias nevelés egyfajta intézményi központjai is lesznek.

A Nógrád megyei Balassagyarmaton az Ipoly-parti részen, az uszoda közelségében épül meg jövő nyárra

a 10 lőállásos, 50 méteres sportlőtér kiszolgáló helyiségekkel, közösségi klubbal és oktatótermekkel egy csaknem hétezer négyzetméteres telken, a kivitelező a Trend Építő Zrt. lesz.

Alighanem jó ajánló levél,

hogy három éve az eredeti tervekhez képest például Dunakeszi tanuszoda átadása jóval több mint fél éve csúszott, kora tavaszról őszre.

A projekt pedig több mint 63 millió forinttal drágult.

Az első honvédelmi sportközpont alapkövét Simicskó István, Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat polgármestere tette le.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük