Semmi kecmec! – Mostantól mindenhol lehet bankkártyával fizetni!

Az utóbbi években, ahogy egyre jobban terjedt, válik szokássá a kényelmes elektronikus, bankkártyás, majd már a telefonos fizetési lehetőség, ezzel egyenes arányban nőtt a bosszúság a “nálunk nem lehet kártyával/telefonnal fizetni” mondat hallatán. 2021-ben tovább nincs kibúvó: minden NAV-hoz bekötött pénztárgéppel rendelkező hely köteles biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét.

A készpénzmentes fizetésnek rengeteg előnye van

Az életbe lépett jogszabály tökéletesen illeszkedik abba a készpénzmentes és elektronikus fizetést támogató stratégiába, amellyel az elmúlt években a hazai vállalkozások szembesülhettek. A pénztárgépek online NAV bekötése és az online számlabeküldés körének kiterjesztése után január 1-jétől már elektronikus fizetés lehetőségét is biztosítani kell a vásárlók számára.

A készpénzmentes fizetésnek számos előnye van: a fogyasztók egyre több helyen használhatják bankkártyájukat, a kereskedők bővíteni tudják a vásárlók számát és elégedettségét, arról nem is beszélve, hogy a pandémiás helyzetben ez az egészségmegőrzés és védekezés egyik legjobb formája is egyben. A legelterjedtebb bankkártya elfogadási megoldás a POS terminálok használata, amelyekből közel 150 ezer üzemel az országban. A vásárlók megszokták ezt a szolgáltatást, egyre nagyobb összegben fizetnek bankkártyájukkal, az MNB adatai szerint idén júniusra az egy kártyás fizetésre jutó érték jelentősen, 6703 forintról 7669 forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

<<FRISS HÍREINK!>>

Újabb felhasználóbarát fejlesztések

A Budapest Bank a megváltozott kisvállalkozói igényekre reagálva új elektronikus szolgáltatásokat is indított, illetve fejlesztett tovább az elmúlt években. Az elektronikus fizetés ösztönzésére a POS terminálok forgalmazását felgyorsította, és több felhasználóbarát fejlesztéssel állt elő. Az eszköz a működéséhez elengedhetetlen mobilinternet eléréséhez minden hazai mobilszolgáltató hálózatára rá tud kapcsolódni, így az esetek döntő többségében az ország bármely pontján, bármilyen helyzetben lehet vele bankkártyát elfogadni. Számos egyéb, a hétköznapi működést egyszerűsítő szolgáltatás is elérhető, Budapest Bank kisvállalkozói számla esetén a kereskedői online portálon például könnyen lekérdezhető a bankkártyás tranzakciók forgalma, amelyekből ráadásul különböző elemzések, idősoros bontások és kimutatások is készíthetők.

(A teljes cikket olvassa el a  a Piac & Profit portálon)

időjárás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük