Moszkvában a Szputnyik vakcinát újrázzák - 6 hónapra saccolják a hatóidejét! - Városi Kurír

Sorting by

×

Moszkvában a Szputnyik vakcinát újrázzák – 6 hónapra saccolják a hatóidejét!

Amíg Magyarországon teljes a hallgatásba burkolódzás kormányzati körben -és Müller Cecília is inkább kámforrá vált-  az ügyben, hogy miként lehet a kínai Sinopharm vakcina hatástalanságát orvoslandó egy hatékony harmadik oltáshoz jutnia annak, akit érint, addig Oroszországban (!) Moszkva polgármestere, Szergej Szabjanyin a Szputnyikkal beoltottakat invitálja harmadik szurira, mert 6 hónap elteltével szükségesnek ítéli.

Hirdetés

Harmadik adag Sputnik V vakcinát adnak Moszkvában azoknak, akik legalább fél évvel korábban kapták az első oltási sort. Szergej Szabjanyinnak, Moszkva polgármesterének nyílt levele a blogján jelent meg ma (2021. 07. 01.) – hívta fel a figyelmet Dobson Szabolcs közösségi oldalán.

Világos, őszinte beszéd. Bárcsak Magyarországon elérnénk legalább az arab országokban vagy Oroszországban olykor már észlelhető nyíltságot. A Nyugatról már ne beszéljünk.

“Az alábbiakban közreadom a nyílt levél fordítását.

Barátaim!

A COVID-19 elleni tömegoltás Moszkvában tavaly december elején kezdődött meg. És most sok moszkvai, akik 5-6 hónappal ezelőtt adatta be az oltást, kérdést tesz fel. Mi a teendő akkor, ha az ellenanyagszint elkezd csökkenni? Lehetséges-e ismétlő oltást adni és ezzel megújítani vagy megerősíteni a koronavírus elleni védelmet?
Az Oroszországi Egészségügyi Minisztériummal együtt kidolgoztuk a COVID-19 elleni újraoltás rendjét. Rendes körülmények között erre évente egyszer fog sor kerülni.

De ma – tekintettel a feszült epidemiológiai helyzetre – az orvosok 6 havonta ajánlják az oltások megismétlését.

Fél év elteltével nyomatékosan ajánlott beoltatniuk magukat azoknak a polgároknak is, akik átestek a COVID-19 betegségen. Emellett ezt az ellenanyagszinttől függetlenül kell megtenni.

Az újraoltást bármelyik, az Orosz Föderációban engedélyezett oltással el lehet végezni

Jelenleg Moszkvában rendelkezésre áll a Sputnik V (két összetevős oltás), illetve az új, egy összetevős Sputnik Light vakcina. Ezek közül bármelyik választható, függetlenül attól, hogy első alkalommal milyen vakcinával történt az oltás.

Már a mai naptól, azaz 2021. július 1-től lehet újraoltásért fordulni az „Egészséges Moszkva” 8 pavilonjának valamelyikébe.

2021 július 5-től meg fog nyílni a regisztráció az újraoltásra 12 városi poliklinikán.

Drága Barátaim!

Kérem Önöket, ne mulasszák el a lehetőséget arra, hogy kiegészítő védelmet kapjanak a vírus ellen. Ez kiemelten fontos olyan körümények között, amikor az agresszívabb delta variáns terjed, amely miatt a betegség sok embernél súlyosabb formában zajlik le.

Én már másodszor adattam be az oltást. Az Önök polgármestere: Szergej Szabjanyin”

Hazai körkép….

Aránylag könnyen eldönthető a kérdések: Ön szerint miért zárkózik el a máskor oly harciasan hangos magyar kormány attól, hogy revidiálja álláspontját a Sinopharm vakcinával kapcsolatban és  elrebdelje, hogy az érintett 60 évnél idősebbek -és a többiek is, akiknél ez szükséges- azonnal kapják meg a megfelelő oltást? Ér-e bárkinek annyit Orbán igaza, hogy az érintettek közül bárki is belehaljon? Meddig tűri, hogy önös- vagy pártérdekből megismétkődjön, ami tavasszal volt?

Másra mutogatás, az megy!

A vakcinagyártók alkalmazási előirata szerint alkalmazzuk a vakcinákat, ha a járvány úgy alakul, Magyarország készen áll a harmadik oltásra

− tájékoztatta az operatív törzs az RTL Klub híradóját. A televízió amiatt kereste fel a testületet, mert nagy számban vannak olyanok, akiknél a kínai Sinopharm-vakcina utáni antitest-vizsgálat negatív eredményt mutatott, többségben idős, hatvan év feletti pácienseknél. Az oltóanyag biztonságosságáról és klinikai védelméről még az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sem tud pontos képet adni.

Hová tünt Müller Cecília?

Voltak olyanok, akik elmentek külföldre, megkapták a harmadik vakcinát úgy, hogy nem volt ellenanyaguk, mRNS-vakcinát kaptak, ezek a vakcinák pedig nagyon szépen megemelték az immunitásukat

− közölte a Sinopharm-vakcinával oltottak nevű Facebook-csoport alapítója, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a csoporttagok bejegyzéseit, és már több mint hétszáz alkalommal találkozott olyan esettel, hogy ezzel a vakcinával oltottak negatív eredményt produkáltak az antitest-vizsgálatokon.

Videoton vállalat saját dolgozóin végzett ingyenes, önkéntes ellenanyag-vizsgálatot. Az eredmények szerint akik a kínai oltóanyagot kapták, azok jelentős része nem mutatott megfelelő védettséget a vírussal szemben.

Kapcsolódó

szputnyik

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Moszkvában a Szputnyik vakcinát újrázzák – 6 hónapra saccolják a hatóidejét!

  • 2021.07.01 - 22:52
    Közvetlen hivatkozás

    Ez mind igaz, valoban kell(het) a harmadik oltas. Szputnyikkal, vagy ma’s, adenovirus alapu oltassal beoltottaknak azert fontos: A HARMADIK OLTAS NE LEGYEN UGYANAZ! Ha Szputnyikkal oltottak be eloszor-masodszor, akkor a harmadik ne Szputnyikkal legyen! Megtortenhet ugyanis, hogy a szervezet emlekezni fog az adenovirusra (magyarul: natha-virusra), amelyik a tuskefeherjet hordozza, es akkor ennek nem immun-valasz lesz a vege, hanem immun-lazsalas. Jomagam Szputnyik oltast kaptam, tervezem is, hogy pontosan 6 honapra ra eltu”zok Kolozsvarra (igen!)… Egyebkent, Bekesseg a foldon…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.