Kerítésen innen

MSZP: legyen szerényebb tűzijáték, hogy segíteni lehessen a bajba jutottakon!

tűzijáték

Szerényebb költségvetésű tűzijátékot javasol az augusztus 20-i állami ünnepre az MSZP elnökhelyettese, aki szerint a megspórolt pénzt a bajba jutott emberek megsegítésére lehetne fordítani.

Legyen tűzijáték, de ne hatszoros áron, több mint egymilliárd forintból

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón pénteken azt mondta, a Fidesz augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát akarja megrendezni, de az MSZP szerint nem kell ahhoz sok milliárd forint, hogy méltóképpen megünnepeljék a nemzeti ünnepet.

Közölte, 2009-ben 212 millió forintot költött az állam a tűzijátékra, és a családok, a gyerekek ugyanúgy örültek annak.

Az ellenzéki képviselő szerint amikor sok millió magyar él létbizonytalanságban, nem ártana megfontolni, hogy egy szerényebb, 212 millió forintos tűzijátékkal is tisztességgel meg lehet ünnepelni az államalapítást.

Komjáthi Imre azerint augusztus 20. úgy lehetne igazán az új kenyér ünnepe, ha a “gigantikus tűzijátékon” megspórolt pénzt a bajba jutott családok, emberek megsegítésére fordítják.

Az MSZP azt javasolja, hogy minden rászoruló kapjon havonta 20 ezer forint értékben esélykupont, amit csak alapvető élelmiszerekre lehetne elkölteni

A támogatást azok a gyermeket nevelő családok kapnák, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a létminimumot, továbbá az egyszülős családok, az alacsony nyugdíjban részesülők, a súlyos fogyatékkal élők, a szociális segélyből élő állástalanok, valamint a szociális ösztöndíjban részesülő felsőoktatásban tanulók – részletezte.

Magyarországnak a jelenlegi helyzetben nem több tűzijátékra, hanem több kenyérre, több fizetésre, több nyugdíjra lenne szüksége. Nem elvakítani kellene az embereket, hanem jóllakatni – hangoztatta.

Forrás: MSZP / MTI

Őrület a köbön! A 2020-as gigatűzijáték nem elmaradt, csak eltolták 2021-re – most ezerháromszáz közmilliót ki is fizettünk érte!

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!