MSZP: Orbán és Tarlós Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot - Városi Kurír

Sorting by

×

MSZP: Orbán és Tarlós Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest kifosztásáról irt alá szándéknyilatkozatot.

Hirdetés

Szükség lenne egy hiteles megállapodásra

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szombaton sajtótájékoztatón reagált a dokumentum aláírásának bejelentésére.

„A szándéknyilatkozat annyit sem ér, mint a papír, amelyre nyomtatták” – fogalmazott az ellenzéki politikus, majd hozzátette, Tarlós István „bábfőpolgármesterként” folytathatja munkáját, hiszen egy kérdésre elismerte, akkor is támogatja a Fideszt, ha nem tartják be a mostani megállapodást.

Horváth Csaba kiemelte, Budapestnek szüksége lett volna egy olyan valóban hiteles együttműködési megállapodásra, amelyik garantálni tudja, hogy a budapestiek napi átlagosan 20 milliárd forintos adóbefizetését megfelelő arányban használják fel a fővárosi közszolgáltatások finanszírozására.

Az MSZP mindent megtesz azért, hogy létrejöjjön egy, a mindenkori kormány és városvezetés kapcsolatát rendező törvény – tette hozzá.

LMP: Budapestet végérvényesen gyámság alá helyezték

galjozsef
MTI/Mónus Márton

Az LMP szerint Budapestet végérvényesen gyámság alá helyezte az Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester által kötött együttműködési szándéknyilatkozat.

Gál József, az ellenzéki párt budapesti képviselője szombaton sajtótájékoztatón, a dokumentum aláírásának bejelentésére reagálva hangsúlyozta, a közfejlesztési tanács felállításával kivették a Fővárosi Közgyűlés és a budapesti lakosok kezéből annak lehetőségét, hogy maguk döntsék el, milyen városban szeretnének élni.

Az LMP politikusa azt mondta, a korábbi századokban lehet, hogy jó megoldás volt egy ilyen testület, de az mára idejétmúlttá vált, Orbán Viktor és Tarlós István pedig jobban tennék, ha az embereket kérdeznék meg a fejlesztési irányokról.

„Tisztára visszatértünk a kommunizmusba!” – fogalmazott Gál József.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Orbán Viktor és Tarlós István megállapodást írt alá a főváros napján

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.