Újra sikerült az Orbán-kommunikátoroknak egy nemtelen váddal reagálásra késztetni a Magyar Tudományos Akadémiát. Mialatt azzal a felháborító kormányakarattal kellene foglalkozni és küzdeni ellene, hogy ellehetetlenítik az MTA működését, alantas ostobaságokkal támadják a grémiumot.

Tényleg volt szív alakú ágy, de nem szexuális együttlétre használták

„Kéj­bar­lang a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia ku­ta­tó­in­té­ze­té­ben: Kik tud­ják a tit­kos kódot?” címmel tett közzé cikket a Ripost, amely aztán végigfutott a kormánymédián.

„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem”

– regált az intézet a 444.hu-nak,miután a kormánypárti lapok rászálltak az intézményre.

A Ripost mutatott be egy néhány másodperces videót, azt állítva,

“kéjbarlang”

működik a SZTAKI-ban, erről egy állítólagos munkatárs számolt be a lapnak. A videón egy szív alakú franciaágy és egy jakuzzi volt látható egy szobában.

A SZTAKI közleménye szerint

tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött kéjbarlangként.

A közlemény így folytatódik:

“A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely”

– tették hozzá. A szervezeti kultúrájukkal ellentétes feltételezést elutasítják, az intézet falain belül kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatnak.

„Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk; az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.”

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét